Na een dagje shoppen is er niets fijners dan neerploffen om culinair in de watten gelegd te worden. In het bourgondische Amersfoort hebben we dat helemaal begrepen. Het barst hier van de fijne horeca. In het knusse keikwartier, met haar kronkelstraatjes, zijn dit de plekjes om gezellig aan te schuiven.

The Streetfoodbar

Voor authentieke Thaise gerechten moet je bij The Streetfoodbar op de Arnhemsestraat zijn. Hun Pad Thai is door het AD en radio Amersfoort uitgeroepen tot het lekkerste Thaise gerecht van Amersfoort! Ook als vegetariër en veganist heb je hier volop keuze. Sinds kort hebben ze naast vega gerechten ook het vegan ijs van Montgomery's Ice Cream. In de smaken Chocolate & Chunks, Maple & Pecan en Classic Vanilla.

Grand Café Sterijn

In het fonkelnieuwe restaurant Sterijn kun je lunchen, dineren en borrelen. Ze hebben er kleine gerechten zoals carpaccio, ceviche en salades. Kom je dineren dan kun je o.a. kiezen voor hoofdgerechten zoals flat iron, een burger of gegrilde bloemkool. Iets erbij? Kies voor frieten met rendang, parmezaan of pullend mushroom, gegrilde groenten of salade. Toetje erbij? Ze maken er mijn lievelings: crème brûlée en cheesecake. Maar je kunt ook voor één van de koffie’s gaan.

Peter & Selie

Ik weet het, dit is een blog over eten. Maar het oog wil ook wat, dus ik begin even bij het mooie interieur van Peter & Selie in de Koestraat. Want wat ziet dat er ge-wel-dig uit! Plantjes, groene lambrisering en fijne hoekjes. Het barst er van de sfeer. En ja, het eten is er ook erg lekker met vega-, vlees- en visgerechten. Ga maar een keertje proeven.

30ml Amersfoort

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat vinden ze bij 30 ml Amersfoort, op de Arnhemsestraat ook. En daarom mag je daar de hele dag komen ontbijten. Van Franse croissants, Amerikaanse pancakes, tiny toast, sandwiches en wat uitgebreidere ontbijtgerechten zoals burrito’s, zij hebben het.

Buuf in de serre

De Buufjes op de Kleine Haag 2 staan bekend om hun vinger-likkend-lekkere taarten. Maar je kunt er ook terecht voor hartige lunchhappen. Zoals belegde broodjes, tosti, salades, hot- of veggie dogs en oesterzwamkroketten. En niemand zegt dat je daarna niet ook nog een stuk taart mag nemen. Lekker wel doen!

Wist je dat er in Keikwartier een paar fijne shopadresjes verstopt zitten? Ik loods je er in deze blog naartoe!