5x Lekker lang genieten op het Lieve Vrouweplein

Christel Rengers

Op dit bruisende plein vol geschiedenis en cultuur is het goed toeven op de vele terrasjes. Enorme bomen maken het tot een groene oase, de gezellige lampjes nodigen uit om tot in de kleine uurtjes te blijven plakken. Plof gezellig neer en proef!

Borrelen

Van ontbijt tot aan cocktail hour. Bij Stadscafé Amersfoort kun je de héle dag terecht voor de heerlijkste hapjes, drankjes en goed gevulde borrelplanken.

Crêpes galore

Franse vibes bij Juffrouw Jacoba. Kies uit de verschillende soorten crêpes, galettes en croque recepten, neem een hap en doe je ogen dicht. Vive la France!

Pokebowls en salade

Lunchgerechten met voor ieder wat wils. ’t Lieve Vrouwtje serveert belegde broodjes en panini's. Je kunt er ook kiezen voor diverse pokebowls en salades, als je zin in gezond hebt.

Gruwelijk goed grillen

Voor een belachelijk goed stuk vlees ga je naar De Vier Broers. Zij grillen de sappigste voor je op de barbecue, plancha of houtskoolgrill. Geen zorgen ook aan vegetariërs is gedacht.

Comfort food

Zin in bistro-lekkers? Stap binnen bij Hete Kolen. Hier geniet je van kip in bier en bavette. Maar ze gooien ook gerust een hele kool voor je op de Josper. En hoe lekker klinkt dit: Canadian apple pie met buttermilk-ijs en rumkaramel of s’mores met whisky cream-ijs.

Zin om op cultureel avontuur te gaan? Het oergezellige Lieve Vrouweplein is jouw beginpunt wanneer je historisch en cultureel Amersfoort wil ontdekken. Lees hier waarom!