Op dit bruisende plein vol geschiedenis en cultuur is het goed toeven op de vele terrasjes. Enorme bomen maken het tot een groene oase, de gezellige lampjes nodigen uit om tot in de kleine uurtjes te blijven plakken. Plof gezellig neer en proef!

Van ontbijt tot aan cocktail hour

Bij Stadscafé Amersfoort kun je iedere dag binnenwandelen voor een heerlijk ontbijt, een lunch of diner, prachtig opgemaakte drankjes en een groot assortiment aan borrelhapjes. 
Adres: Lieve Vrouwekerkhof 3

Crêpes galore

In de Krankeledenstraat, een zijstraat van het Onze Lieve Vrouwekerkhof, vind je Franse vibes bij Juffrouw Jacoba. Kies uit de verschillende soorten crêpes, galettes en croque recepten, neem een hap en doe je ogen dicht. Vive la France!
Adres: Krankeledenstraat 6

Kom thuis, in Marktzicht!

Bij Café Marktzicht word je verrast met de overvloedige keuze aan speciaalbieren en spannende biodynamische en natuurlijke wijnen. Geniet van ’t Beste van Alles (een rijke borrelplank), no-nonsense topburgers en versgebakken appeltaart met slagroom.
Adres: Lieve Vrouwekerkhof 2

Pokebowls en salade

Lunchgerechten met voor ieder wat wils. ’t Lieve Vrouwtje serveert belegde broodjes en panini's. Je kunt er ook kiezen voor diverse pokebowls en salades, als je zin in gezond hebt.
Adres: Lieve Vrouwestraat 19

Gruwelijk goed grillen

Voor een belachelijk goed stuk vlees ga je naar De Vier Broers. Zij grillen de sappigste voor je op de barbecue, plancha of houtskoolgrill. Geen zorgen ook aan vegetariërs is gedacht.
Adres: Lieve Vrouwekerkhof 8-10

Al jaren een begrip in Amersfoort

Zin in bistro-lekkers? Stap binnen bij Hete Kolen in de Krankeledenstraat. Hier geniet je van kip in bier en een flat iron steak. Maar ze gooien ook gerust een hele kool voor je op de Josper. En hoe lekker klinkt dit: Canadian apple pie met buttermilk-ijs en rumkaramel of s’mores met whisky cream-ijs.
Adres: Krankeledenstraat 7

Zin om op cultureel avontuur te gaan? Het oergezellige Onze Lieve Vrouwekerkhof is jouw beginpunt wanneer je historisch en cultureel Amersfoort wil ontdekken. Lees hier waarom!

Kijk ook eens verder!