5x lekker eten in de Krommestraat

Christel Rengers

Ben jij net als ik dol op lekker eten? Kom, ik neem je mee naar de knusse Krommestraat. In dit meest gezellige straatje van Amersfoort kun je genieten van hypergezonde én lekkere ontbijtjes, authentieke Griekse specialiteiten, proeven van de Aziatische keuken, samen uitgebreid dineren met een goed glas wijn of het weekend spetterend inluiden met cocktails.

Kickstart ontbijt en lekkere lunch

Krommestraat - Horeca - Madonna
Laat ik bij het ontbijt beginnen, ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Met de açai bowl van Madonna is het zeker je meest gezondste maaltje. Heerlijk zo’n kickstart! Hou je meer van zoet? Geen zorgen, ze hebben ook wentelteefjes en pancakes. Mijn persoonlijke lunchfavoriet is de goedgevulde caesarsalade met een vers sapje erbij. Tip van Flip: Madonna organiseert elke laatste zondag van de maand een Sunday brunch. Perfect voor brakke zondagen. #uitbrakken

Hartige hapjes

Krommestraat - Horeca - Miyao
In het kleinste restaurantje van Amersfoort; Mi Yao, kun je genieten van Aziatisch streetfood. Om ter plekke van te smullen of mee te nemen. Naast kleine gerechten -of beter omschreven: onvervalste smaakbommetjes- kun je er ook uitgebreider dineren. Wat dacht je van een kommetje tom kha kai, gevolgd door verse mango salade en een spicy green curry? Sluit je avond af met de dagelijks wisselende happy ending. Om-nom-nóm!

Meet de échte Greek

Krommestraat - Horeca - Meat the Greek
Ben je dol op de Griekse keuken? Stap binnen bij Meat the Greek. De menukaart staat vol authentieke gerechten die je in Griekenland op elke straathoek kunt eten, maar hier in Nederland echt niet in elk restaurant aantreft. Naast deze traditionele gerechten, draait de keuken de hand niet om voor oude bekenden zoals een portie gyros en mixed grill.

Lekker lang dineren

Krommestraat - Horeca - Sloop
Zin in een avond uitgebreid en sfeervol dineren? Laat je culinair verwennen met het 5 gangen verrassingsdiner bij SLOOP. Zelf ben ik dol op dit soort epicuristische avonturen. Ik noem het ook wel culinaire cadeautjes, je weet immers nooit wat je krijgt. Liever zelf kiezen? Bestel dan van de kaart. Ook fijn; ze hebben een zeer uitgebreid wijnassortiment en kunnen je hierin adviseren. Mocht je eens iets anders willen proeven dan weer diezelfde chardonnay.

Naast verrukkelijk eten kun je ook geweldig goed shoppen op de Krommestraat. Ik verklap waar je de leukste boetiekjes kunt vinden met unieke items die niet iedereen al in de kast heeft hangen.

Spieken op de Krommestraat? Local Lysanne neemt je in deze video mee naar haar favorieten.