PITSTOP

De Stadsring als jouw persoonlijke PITSTOP!

 

 

 

Als je aan de Stadsring denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het drukke verkeer dat daar dagelijks passeert. Daar gaan we op zaterdag 17 en zondag 18 september verandering in brengen! Een deel van de Stadsring wordt dan afgesloten en jij als echte keientrekker krijgt dan de touwtjes in handen. De PITSTOP is de plek waar je terecht kunt om te spelen of een activiteit kunt organiseren. Even geen snelle bandenwissel maar een moment om te chillen!

 

Hoe zou jij, met je gezin of met je vrienden de Stadsring gebruiken, als het verkeersvrij is? De PITSTOP is een unieke plek, zonder programma. Dat betekent dat je helemaal kunt losgaan met krijtjes of je rolschaatsen of zelf activiteiten kunt organiseren, uitvoeren en begeleiden. Wandel door het gebied heen voor een lekker kopje koffie, zet je strandstoel neer en geniet van het zonnetje, trommel je band bij elkaar of geef een yogales. Jij mag het zeggen!


Meld jouw bijdrage aan!
Iedereen mag meedoen

Dit wil je weten over PITSTOP in Amersfoort!

Praktische informatie:

  • Wanneer: In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september
  • Waar:  Deel stadsring tussen kruising Molenstraat/Van Asch van Wijckstraat en de kruising Utrechtseweg/Utrechtsestraat
  • Tijd: van 9.00 - 23.00 uur
  • PITSTOP maakt deel uit van: het initiatief Week van de Mobiliteit, waarmee provincie Utrecht met diverse partners de inwoners van de regio een week lang in beweging brengt. 
Lees verder
Vragen? Laat het ons weten!

Raak geïnspireerd: autovrije zondag in São Paulo

Amersfoort treedt met deze verkeersvrije dagen in de voetsporen van andere (wereld)steden. In de Braziliaanse stad São Paulo is de Avenida Paulista, één van de drukste straten, zelfs iedere zondag autovrij. En dat wordt gevierd! De inwoners rukken uit met foodtrucks en live muziek, er wordt geskateboard en bovenal héél hard gerelaxed. 

Lees verder
Check de video
Autovrije zondag in São Paulo
  • Autovrije zondag in São Paulo

 

 

Partners van PITSTOP

PITSTOP​ wordt mogelijk gemaakt door: