TUNE IN OP DE SOUND VAN AMERSFOORT

Keistad én muziekstad. Amersfoort is het allebei. De Kei vind je aan de Stadsring, de muziek is overal. Klanken en harmonieën, ritmes en melodieën: dwaal door het historische centrum en je zult ze horen. Waar komen ze vandaan? Het antwoord volgt vanzelf. Voor je het weet nemen de opzwepende geluiden je mee, brengen ze een euforische lach op je gezicht en laten ze je dansen zoals alleen steengoede muziek dat kan.

Waar ben je eigenlijk? Goeie vraag. In een van de vele podia van de stad in elk geval, oog in oog met lokale beloftes of ervaren giganten. De Amersfoortse traditie is rijk, de toekomst veelbelovend. Ervaar het zelf. Kom naar 033 en dompel je onder in keistedelijke klanken. Wij wijzen je alvast de weg. Want er is zoveel te kiezen en er valt zoveel te genieten. Een warm welkom aan de liefhebber - dit is Amersfoort Muziekstad! 
 

De Amersfoortse Playlist

De lekkerste muziek van artiesten van lokale bodem. Tune in op de sound van Diggy Dex, Blaudzun, Bizzey, Miss Montreal, Until We Meet Again en nog veel meer!
 

 

DIT WIL JE ALS MUZIEKLIEFHEBBER NIET MISSEN

Amersfoort bruist van de livemuziek. Op elke hoek van de straat word je verrast door de meest uiteenlopende klanken. Een aantal hoogtepunten:

 

  • FLUOR: dé plek voor livemuziek, waar je kunt genieten van zowel opkomende bands als gevestigde namen.
  • Café Miles: voor de liefhebbers van jazz en blues, een intieme setting met regelmatig fantastische live optredens.
  • Pitchers: een bruisend muziekcafé met wekelijkse jamsessies en variërende optredens
  • Boothill Saloon: al sinds 1988 komen Amersfoorters naar deze levendige plek voor een stevig portie livemuziek!

Deze plekken zijn slechts het topje van de ijsberg. Amersfoort is rijk aan locaties waar je kunt genieten van livemuziek en tegelijkertijd de lokale artiesten kunt supporten.

Amersfoort is ook de thuisbasis van enkele spectaculaire festivals. Een greep uit het aanbod:

 

  • Into The Woods: een magisch festival midden in de bossen rondom Amersfoort.
  • Amersfoort World Jazz : waar je kunt genieten van de crème de la crème van de jazzwereld.
  • Dias Latinos: het grootste en vrij toegankelijke latin festival van Nederland
  • Musica Mundo: ritmes van uit de hele wereld komen samen tijdens dit festival op het Onze Lieve Vrouwekerkhof 

MUZIKALE FAKKELDRAGERS

Amersfoort heeft een aantal lokale helden die je zeker moet checken. Deze artiesten en vele anderen maken van Amersfoort een stad waar muziek in het DNA zit. Van rappers tot singer-songwiters en van DJ's tot de platenbaas van Top Notch / Noah's Ark: je ontdekt ze hier!

ONTWiKKEL JE TALENT!

MUZIEKRUIMTES

Als muzikant wil je natuurlijk maar één ding: spelen, spelen, spelen! Gelukkig zijn er genoeg plekken in Amersfoort waar je jouw talent kunt beoefenen. Hier zijn een aantal oefenruimtes en opnamestudio’s waar je terechtkunt als je uit Amersfoort en omgeving komt.

Lees verder
Check het aanbod
Studio FCG mensen in de studio

JOUW MUZIKALE TRIP BEGINT HIER!

Of je nu een doorgewinterde concertganger bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige avond uit, Amersfoort heeft voor ieder wat wils. De stad nodigt je uit om je onder te dompelen in de muziek, de lokale talenten te ontdekken en deel te nemen aan de vele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Laat je leiden door de klanken die door de straten galmen en ontdek waarom Amersfoort met recht een muziekstad genoemd mag worden.
 

Beleef het zelf in Amersfoort

Ben je klaar om jezelf te verliezen in de muzikale magie van Amersfoort? Of je nu op zoek bent naar een avond vol live muziek, een dag op een festival of gewoon wilt genieten van de muzikale sfeer in de stad, Amersfoort verwelkomt je met open armen. Ontdek de lokale artiesten, laat je verrassen door de diversiteit aan muziekgenres en maak deel uit van de levendige muziekscene die Amersfoort te bieden heeft. Jouw muzikale avontuur begint hier!

Vanaf nu ben jij altijd de eerste

De laatste updates over winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox? Meld je dan aan!
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.