Mondriaan 150

Het feest van de verbeelding!

In 2022 is het alweer 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan hier in Amersfoort werd geboren. Een jubileum dat we niet zomaar voorbij laten gaan! Het Mondriaanhuis eert Mondriaan met het Feest van de Verbeelding. Dit kun je verwachten: een innovatief, inspirerend en inclusief programma. En dat door heel Amersfoort! Kleur samen rood, geel, blauw. Wat ga jij in het jubileumjaar doen? #mondriaan150

 

 

 

Maak je eigen stukje Mondriaan

Creëer je eigen stukje Mondriaan in je straat, tuin, (huis)kamer of kantoor/winkel. Laat je creativiteit de vrije loop en zie ze op onze website verschijnen.

Stuur je creatie op
Of laat je eerst inspireren door anderen

Laten we samen de stad rood, geel en blauw kleuren!

Lees verder

 

 

 

 

 

 

Haal Mondriaan in huis - Waar in Nederland je ook bent

Brieven aan Mondriaan

Piet Mondriaan schreef 22 brieven aan Willy Wentholt, een lerares Franse taal uit Amsterdam met wie hij vijf jaar lang een knipperlichtrelatie onderhield. De brieven die Willy Wentholt aan Mondriaan schreef schijnt hij na lezen direct weggegooid te hebben. 

Voor schrijfster Daantje Idelenburg en componist Niek Idelenburg was het ontbreken van deze brieven aanleiding om fictieve brieven te maken. Een soort Voix Humaine waarbij je de andere stem ook niet hoort.

Lees verder

Overnachten in Mondriaan-sferen - Ervaar het jubileumjaar op de ultieme manier!

Heb jij het bloemenperk al gespot?

Wist je dat Piet Mondriaan tijdens zijn hele leven veel bloemen heeft geschilderd? Deze bloemen en zijn befaamde abstracte werk komen nu mooi samen in een bloemenperk langs de Stadsring (ter hoogte van het Stadhuis) in Amersfoort.

Op vrijdag 20 mei is het Mondriaanperk geopend door Amersfoorts wethouder Fatma Koser Kaya en directeur Paul Baltus van het Mondriaanhuis. Het perk is aangelegd door Hoveniersbedrijf ‘t Hofland en sierbestrating D’ Ouwe Steen. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort.

Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

Mis niks van Mondriaan 150

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? En altijd op de hoogte zijn van Mondriaan 150 nieuws en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 13.000 Amersfoort-fans gingen je voor.