Mondriaan 150

Het feest van de verbeelding!

In 2022 is het alweer 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan hier in Amersfoort werd geboren. Een jubileum dat we niet zomaar voorbij laten gaan! Het Mondriaanhuis eert Mondriaan met het Feest van de Verbeelding. Wat je kunt verwachten? Een innovatief, inspirerend en inclusief programma. En dat door heel Amersfoort! Kleur samen rood, geel, blauw. #mondriaan150

 

 

 

Ben jij de nieuwe Mondriaan?

Doe dan mee met de schilderwedstrijd van het Mondriaanhuis. Laat je inspireren door het thema ‘Lef, dapper, en jezelf zijn’. De beste kunstwerken worden in het Mondriaanhuis tentoongesteld. Hoe gaaf is dat? Deelnemers worden verdeeld over drie categorieën: 4 t/m 11 jaar, 12 t/m 18 jaar en volwassenen. 

Ga de uitdaging aan!
Of bekijk eerst de voorwaarden

 

Lees verder

 

 

 

 

Feest van de Verbeelding: Amateurkunstenaars

Lokale amateurkunstenaars opgelet! Speciaal voor dit jubileumjaar stelt SCF Amersfoort een Mondriaan 150 fonds van € 20.000,- beschikbaar voor vernieuwende projecten. Ben jij bezig met een bijzonder kunstwerk, grensverleggend theaterstuk of iets anders dat binnen het thema past? Dien jouw projectvoorstel in en maak kans.

Lees verder
Dien je voorstel in

 

 

Haal Mondriaan in huis - Waar in Nederland je ook bent

Brieven aan Mondriaan

Piet Mondriaan schreef 22 brieven aan Willy Wentholt, een lerares Franse taal uit Amsterdam met wie hij vijf jaar lang een knipperlichtrelatie onderhield. De brieven die Willy Wentholt aan Mondriaan schreef schijnt hij na lezen direct weggegooid te hebben. 

Voor schrijfster Daantje Idelenburg en componist Niek Idelenburg was het ontbreken van deze brieven aanleiding om fictieve brieven te maken. Een soort Voix Humaine waarbij je de andere stem ook niet hoort

Lees verder
Dit wil ik zien!

Ga (zelf) op pad - Leer Mondriaan te voet of op de fiets kennen!

Een bijzondere overnachting in Mondriaan-stijl

Wil jij de 150e verjaardag van Piet Mondriaan op een ultieme manier ervaren? Dan is de Mondriaan hotelkamer van Hotel de Tabaksplant echt iets voor jou. De kamer is bijna klaar, dus houd de website goed in de gaten!

Lees verder
Stay tuned