Mondriaan 150

Het feest van de verbeelding!

In 2022 is het alweer 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan hier in Amersfoort werd geboren. Een jubileum dat we niet zomaar voorbij laten gaan! Het Mondriaanhuis eert Mondriaan met het Feest van de Verbeelding. Dit kun je verwachten: een innovatief, inspirerend en inclusief programma. En dat door heel Amersfoort! Kleur samen rood, geel, blauw. Wat ga jij in het jubileumjaar doen? Check de Mondriaan 150 programmakrant#mondriaan150

 

 

 

Kunstenaars aan zet bij belangrijke vraagstukken

In het jaar dat het 150 jaar geleden is dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren, heeft het Mondriaanhuis initiatief genomen om, samen met The Turn Club en TwynstraGudde, kunstenaars te vragen om na te denken over belangrijke maatschappelijk vraagstukken.

Aanmelden voor informatie over TurnLabs kan eenvoudig door een Whatsapp-bericht te sturen naar telefoonnummer: 06 81 57 69 97.

Meer weten?

Of luister naar de podcast

Lees verder

Mondriaan 150 kunstwerk

Daniël van de Haterd maakte in samenwerking met Gamma een Mondriaan kunstwerk op de muur van het Otto Scheltus pand langs Asch van Wijck straat. Loop er eens langs en fleur op van de leuke kleuren!

Lees verder
Mondriaan 150 muurschildering
  • Mondriaan 150 muurschildering

 

 

 

 

Webshop van het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis heeft een webshop met de leukste Mondriaan artikelen. Van boeken, tassen tot sieraden en decoratie voor in huis. Haal eenvoudig de leukste Mondriaan artikelen in huis!

Lees verder
Naar de shop!

 

 

Brieven aan Mondriaan

Piet Mondriaan schreef 22 brieven aan Willy Wentholt, een lerares Franse taal uit Amsterdam met wie hij vijf jaar lang een knipperlichtrelatie onderhield. De brieven die Willy Wentholt aan Mondriaan schreef schijnt hij na lezen direct weggegooid te hebben. 

Voor schrijfster Daantje Idelenburg en componist Niek Idelenburg was het ontbreken van deze brieven aanleiding om fictieve brieven te maken. Een soort Voix Humaine waarbij je de andere stem ook niet hoort.

Lees verder

 

 

 

 

Haal Mondriaan in huis - Waar in Nederland je ook bent

Check deze kast!

Deze kast is een échte PIET. 

Design: Max Kobiela

 

Lees verder

Overnachten in Mondriaan-sferen - Ervaar het jubileumjaar op de ultieme manier!

Heb jij het bloemenperk al gespot?

Wist je dat Piet Mondriaan tijdens zijn hele leven veel bloemen heeft geschilderd? Deze bloemen en zijn befaamde abstracte werk komen nu mooi samen in een bloemenperk langs de Stadsring (ter hoogte van het Stadhuis) in Amersfoort.

Op vrijdag 20 mei is het Mondriaanperk geopend door Amersfoorts wethouder Fatma Koser Kaya en directeur Paul Baltus van het Mondriaanhuis. Het perk is aangelegd door Hoveniersbedrijf ‘t Hofland en sierbestrating D’ Ouwe Steen. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort.

Lees verder

 

 

 

Mis niks van Mondriaan 150

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? En altijd op de hoogte zijn van Mondriaan 150 nieuws en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 13.000 Amersfoort-fans gingen je voor.