ONTDEK AMERSFOORT OP DE FIETS

Amersfoort is verkozen tot de beste stad van Europa! De jury van de Academy of Urbanism roemt de stad vanwege de manier waarop de stad door de jaren heen is gegroeid: met veel oog voor kwaliteit. Kwaliteit in de ruimtelijke omgeving, bij de aandacht voor inwoners en in het behoud van erfgoed.

Amersfoort begeeft zich in een mooi rijtje met andere steden die deze prijs in de wacht hebben gesleept. Onder andere Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, Porto en Rotterdam gingen er in eerdere jaren met de titel vandoor. 

Ontdek Amersfoort op de fiets met de European City of the Year fietsroutes!                    
Language change

HISTORISCHE FIETSROUTE - 25km

Ben je klaar voor een avontuur dat cultuur, architectuur en natuur perfect combineert? Dan is de historische fietsroute door Amersfoort, de Europese stad van het jaar, jouw volgende bestemming. Fiets langs adembenemende monumenten en moderne hotspots, en ervaar de unieke mix die Amersfoort te bieden heeft.

Lees verder
Spring op je fiets

ARCHITECTUUR FIETSROUTE - 22km

Amersfoort, de Europese stad van het jaar, zit boordevol bouwkundige parels die het bekijken waard zijn. Met deze fietsroute van ruim 20 kilometer ontdek je de mooiste plekken en gebouwen die de Keistad te bieden heeft. Van moderne nieuwbouwwijken tot historische binnenstadstraatjes; je waant je in een openluchtmuseum vol verrassingen!

Lees verder
Bekijk de route
  • Brugwoningen

  • Laan der Hoven

  • Stadstuin

Plan je bezoek

Altijd op de hoogte en meedoen aan winacties?

Meld je dan aan! Tijd voor Amersfoort deelt de laatste updates over winkels, festivals, exposities, winacties en foodhotspots.
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.