Het is feest in Amersfoort!

In 2023 bestaat DierenPark Amersfoort 75 jaar. Het jubileum wordt groots gevierd in het DierenPark en in de stad. In Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE, Museum Flehite & FASadE zijn dit jaar tentoonstellingen te zien waarin het dier in de kunst centraal staat.

 

DIerenPark Amersfoort

Dit jaar viert DierenPark Amersfoort haar 75e verjaardag en jij bent uitgenodigd! Op 22 mei 1948 opende het park haar deuren voor de allereerste bezoeker. Sindsdien ontdek je de natuur in ons bos vol avontuur. Dit jaar staan we bij deze rijke geschiedenis stil en beleef je hoe het bos van DierenPark Amersfoort nog steeds in ontwikkeling is.  

Lees verder
Vier het mee!
Ons bos is jarig! | 75 jaar DierenPark Amersfoort
 • Ons bos is jarig! | 75 jaar DierenPark Amersfoort

Beregoede exposities

KUNSTWERKEN IN HET DIERENPARK

Deze zomer zijn er in het DierenPark Amersfoort kunstwerken te zien. Ze horen bij de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ in Kunsthal KAdE. Speciaal voor in de dierenverblijven is een aantal kunstenaars gevraagd om nieuw werk te maken. Het werk kan bezoekers uitdagen met een nieuwe blik naar de omgeving te kijken, maar het kan ook een toevoeging zijn voor de dieren zelf: denk aan een wand, een voederbak, speelobject of schuilplek.

Lees verder

Extra feest in DIErenPark Amersfoort - Alsof het niet al leuk genoeg was zijn deze dagen extra speciaal!

Ontmoet onze Amersfoortse DIERENVRIENDEN

 • ROUTES langs DIERLIJKE kunstwerken

  Vanaf 22 mei kun jij kriskras door Amersfoort fietsen of wandelen - langs alle dieren die chillen in de openlucht. 

  ROUTES langs DIERLIJKE kunstwerken
 • ZomerPretPas 2023

  De ZomerPretPas staat dit jaar in het teken van Dieren. Ontdek alle avontuurlijke zomeractiviteiten voor kids.

  ZomerPretPas 2023

DIEREN IN de stad

De verjaardag van DierenPark Amersfoort gaat verder dan de dierentuin zelf en exposities in de musea. Ook de stad zal in het thema van dieren staan! Binnenkort schitteren er prachtige mobiele stadsbanken op het Zocherplantsoen. Tien hedendaagse kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt met als thema 'Dieren in de stad'. De banken zijn te bewonderen van 26 mei t/m 22 oktober 2023.

Lees verder

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ontvang de laatste updates over nieuwe winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Meer dan 14.000 Amersfoort-fans gingen je voor.