DE WATERRIJKE WERELD VAN AMERSFOORT

In deze stad, waar historie en hedendaags comfort samenkomen, speelt water een onmisbare rol. Van de schilderachtige grachten die door het oude stadscentrum kronkelen tot aan de moderne waterkunstwerken die je op verrassende plekken tegenkomt, Amersfoort leeft met en door water.


Of je nu een liefhebber bent van rustgevende wandelingen langs het water, je graag verdiept in de rijke geschiedenis van de stad of juist op zoek bent naar verfrissende activiteiten voor tijdens die warme zomerdagen; Amersfoort biedt het allemaal. Duik met ons mee in de waterwereld van onze unieke stad.

 

WATER YOU UP TO? - Probeer eens een van deze leuke activiteiten!

TENTOONSTELLING | MUSEUM FLEHITE

De stad en het water | 6 juli t/m 10 november 2024. 

Amersfoort en water gaan al eeuwenlang hand in hand. Deze zomer neemt Museum Flehite je mee op reis langs deze bijzondere relatie in de tentoonstelling 'De stad en het water'. Vanaf de vroege dagen aan de oevers van de Eem tot de uitdagingen van droogte en hevige regen door klimaatverandering. Met een mix van oude en nieuwe kunst, foto's en kaarten komt het verhaal van Amersfoort en water tot leven.

Water is essentieel, maar kan in ons lage landje ook een bedreiging zijn. Deze tentoonstelling belicht alle facetten van water in ons leven. Laat je meeslepen door de waterverhalen van Amersfoort en ontdek de vele rollen van water.

Lees verder
DUIK ERIN!

DE DRIE RINGEN KOMT MET BIER IN WATERTHEMA - Heb jij Zuiver al geproefd?

Stadsbrouwerij De Drie Ringen heeft speciaal een bier gebrouwen voor de expositie 'De Stad en het Water' bij Museum Flehite. Dit product, genaamd Zuiver, is volledig van Amersfoortse grond en gebrouwen bij De Drie Ringen zelf. 🍺 Op het etiket is een peilstok verwerkt; een knipoog naar de nieuwe expositie.

 

Wanneer ga jij kunstkijken bij Museum Flehite en afsluitend borrelen in stijl bij De Drie Ringen?

 

 

 

 

ARRANGEMENT - Museum Flehite x Waterlijn Rondvaarten

“De Stad En Het Water” en “Focus Op Water”

Zin in cultuur en varen? Museum Flehite en Waterlijn Rondvaarten hebben de perfecte combi voor je! Start je avontuur met een rondleiding door de expositie “De stad en het water” in Museum Flehite. Hier ontdek je hoe stad en water altijd dikke maatjes zijn geweest. Na de rondleiding stap je op de boot van de Waterlijn voor de vaart “Focus op water”. Laat je verrassen door de verhalen die je nog niet kende!


De combinatie start elke vrijdag vanaf 19 juli: rondleiding in het museum begint om 11.00 uur en de aansluitende rondvaart om 12.00 uur. Tickets scoor je online of in de Waterlijn winkel aan de Krommestraat 3.

 

Waterkaart Amersfoort

Bekijk je eigen stad met een blik op het water. Waren eerdere Amersfoortse routekaarten van FASadE vooral gericht op architectuur, de nieuwste bijdrage van het forum voor stedenbouw, architectuur en landschapsontwerp is een Waterkaart. De Waterkaart Amersfoort voert langs plekken in en rond de stad, waar het water een interessante rol speelt. Het toont hoe de stad en het water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn! 

Lees verder
Meer informatie

RESTAURANTS OP HET WATER

Altijd op de hoogte en meedoen aan leuke winacties?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Tijd voor Amersfoort deelt de laatste updates over nieuwe winkels, festivals, exposities, winacties en foodhotspots.
Meer dan 11.000 Amersfoort-fans gingen je voor.