BEZOEK DE EUROPESE STAD VAN HET JAAR

Waarom kiezen voor een studiereis naar Amersfoort?
Een studiereis naar Amersfoort is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een leerzame en inspirerende ervaring. De stad biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die perfect zijn voor educatieve uitstapjes. Tijdens uw studiereis kunt u genieten van rondleidingen door historische gebouwen, interactieve musea bezoeken en deelnemen aan excursies die uw kennis en vaardigheden verrijken. Bovendien staat Amersfoort bekend om zijn gastvrijheid en uitstekende faciliteiten, wat uw studiereis nog aangenamer maakt.


De aantrekkingskracht van Amersfoort
Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de stad Amersfoort. Zij komen voor het prachtige middeleeuwse centrum met haar rijke historie, het erfgoed en de bijzondere architectuur. Amersfoort is niet alleen een van de oudste steden van Nederland (stadsrechten sinds 1259) maar ook een van de snelst groeiende steden: inmiddels heeft zij meer dan 160.000 inwoners en staat daarmee stevig in de top-15 van grootste gemeenten in Nederland.


European City of the Year: Een prestigieuze erkenning
De European City of the Year is een vakprijs die gemeente Amersfoort heeft ontvangen voor de stedelijke ontwikkeling van de stad over een langere periode van groei. Het gaat om de aandacht voor de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving en de kwaliteit van leven. De erkenning door de internationale jury is voor gemeente Amersfoort een stimulans op het gebied van visie, werkwijze en samenwerking met de stad, voor nu en de toekomst. Met de prijs willen we kennis en bewustzijn vergroten over kwalitatieve groei met de menselijke maat.


Amersfoort begeeft zich in een indrukwekkend rijtje met andere steden die deze prijs in de wacht hebben gesleept. Onder andere Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, Porto en Rotterdam gingen er in eerdere jaren met de titel vandoor.

                     
Language change


Een studiereis naar Amersfoort biedt een ongeëvenaarde kans om een stad te ontdekken die niet alleen rijk is aan geschiedenis en cultuur, maar ook een voorbeeld is van stedelijke ontwikkeling en kwaliteit van leven. 

INTERESSANTE ACTIVITEITEN - VOOR EEN STUDIEREIS AMERSFOORT

BIJZONDER LUNCHEN & DINEREN - VOOR EEN STUDIEREIS AMERSFOORT

OVERNACHT IN STIJL - VOOR EEN STUDIEREIS AMERSFOORT

HET MIRAKEL VAN AMERSFOORT

In 1444 gebeurde er iets bijzonders. In de grachten van Amersfoort werd een Mariabeeldje gevonden dat allerlei wonderen leek te veroorzaken. Binnen no-time was dit beeldje wereldberoemd en kwamen pelgrims van heinde en verre om hun gebeden te laten vervullen. Amersfoort was toen al een toeristische trekpleister!

Lees verder
Lees verder

Een goed geplande studiereis Amersfoort kan je ervaring aanzienlijk verrijken. Hier zijn enkele praktische tips om het meeste uit je bezoek te halen:
 

  • Plan je reis vooraf: Zorg ervoor dat je alle belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten van tevoren plant om tijd en stress te besparen.
  • Maak gebruik van lokale gidsen: Lokale gidsen kunnen je waardevolle inzichten en achtergrondinformatie geven die je ervaring verdiepen.
  • Verken te voet of per fiets: Amersfoort is een compacte stad, ideaal om te voet of per fiets te verkennen. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te genieten van de stad.
     

 

PRAKTISCHE INFO & TIPS

BOEK JE STUDIEREIS NAAR AMERSFOORT

Amersfoort biedt een ongeëvenaarde combinatie van geschiedenis, cultuur en moderne voorzieningen, waardoor het de perfecte bestemming is voor je volgende studiereis. Met zijn internationale erkenning als de beste stad van Europa en zijn indrukwekkende architectuur, is het een plek die je gezien moet hebben. Wacht niet langer en begin vandaag nog met het plannen van je studiereis Amersfoort. Neem contact met ons op voor meer informatie en laat ons je helpen om een onvergetelijke ervaring te creëren.
 

STUDIEREIS AMERSFOORT MAATWERK

Teambuilding, kennisverrijking, inspiratie opdoen, netwerken of op pad met relaties. Een studiereis op maat is voor vele doeleinden én doelgroepen geschikt.  Meer weten over een studiereis op maat? Neem dan contact op met Mieke van de beek van de gemeente Amersfoort. Mieke ziet overal kansen voor studiereizen naar Amersfoort. Om die te benutten legt ze graag verbindingen en informeert ze ondernemers en organisaties. Gedreven en met trots. ‘We mogen best wat meer van de daken roepen dat Amersfoort een geweldige stad is.’

Lees verder
Neem contact op