KeiHart klassiek

Geniet ieder jaar van prachtige grachtenconcerten op het Havik. Jaarlijks wordt een afwisselend programma geboden van klassieke en licht-klassieke muziek.

 

Volg Havikconcerten ook op social media:

 

Programma

Vrijdag 16 juni 2023, 20.30 uur tot 21.30 uur - Dulfer & Witteveen

Thomas Dulfer, fagot

Deborah Witteveen, saxofoon

 

Op de vrijdagavond staan artists in residence Dulfer & Witteveen centraal. 

 

Dulfer & Witteveen onderzoeken in het eerste programma de tijdgeest waarin zij leven. Met heel diverse muziek, van barokmuziek tot nieuw geschreven composities en met vragen die zij zich stellen over hun eigen leven als musicus. Is het voor het publiek van belang wie je bent als persoon? Hoe ga je als musicus om met de waan van de dag? Waar ben je bang voor? Waar hoop je op? Dulfer en Witteveen, twee uitersten die elkaar uitdagen en aanvullen in een verrassend en openhartig concert.

 

Vrijdag 16 juni 2023, 21.45 uur - Dulfer & Witteveen meets ADAM Strijkkwartet

Margot Kolodziej, viool
Hannelore De Vuyst, viool
Hessel Moeselaar, altviool
Renée Timmer, cello

 

De tweede helft van de avond delen Dulfer & Witteveen het podium met het ADAM Quartet. 

 

Het publiek wordt op verfrissende wijze meegenomen in een toegankelijk programma. Dulfer & Witteveen soleren in een concert van Vivaldi, maar ook afzonderlijk van elkaar in muziek van Elgar en Demersseman. De gezamenlijke rode draad in het programma wordt gevormd door Terry Rileys ‘In C’.

 

ADAM Quartet incl logo 2022 720

 

Zaterdagochtend 17 juni 2023, 11.00 uur - Dag van de Componist

Logo Dag vd Componist

Zaterdagochtend vindt de start van de landelijke Dag van de Componist in Amersfoort plaats. De startlocatie is NS Station Amersfoort.


Het programma ziet er als volgt uit:

 • 11:00 uur - verzamelen voor station Amersfoort door Amersfoortse musici
 • 11:15 uur - aankomst trein met 100 Nederlandse componisten
 • 11:20 uur - werk van de componist des vaderlands Martin Fondse
 • 11:25 uur - werk van de Amersfoortse stadscomponist Noemi Schermann
 • 11:35 uur - werk van Amersfoortse componist Anne Maartje Lemereis
 • 11:45 uur - optocht van het station naar het buitenpodium aan het Havik met drumband
 • 12:30 uur - opening van de Amersfoortse Dag van de Componist met het werk van de stadscomponist en drumband op en rond het podium aan het Havik

 

Zaterdagmiddag 17 juni 2023, 12.45 uur - Middagprogramma

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 12:45 uur - symfonieorkest: Orkest Vereniging Amersfoort met werken van o.a. Smetana en de jonge Amersfoortse componisten Bojan Damianov, Roemer Edzes en Floris van Ballegooijen.
 • 13:45 uur -  VioolLab Strings: jong talent tussen 5 en 15 jaar uit midden Nederland. Het ensemble won al meerdere prijzen in binnen- en buitenland en wordt gewaardeerd om hun enthousiaste en gepassioneerde samenspel. Werken van o.a. Emma Breedveld, Hans Scheepers en Hendrik Andriessen.
 • 14:45 uur - Scholen in de Kunst: jong talent (programma n.t.b.)
 • 15:45 uur - symfonieorkest: Flehite Sinfonietta (programma n.t.b.)
 • 16:45 uur - Einde

 

Zaterdagavond 17 juni 2023, 20.30 uur tot 21.15 uur - Ella van Poucke, cello

Ella van Poucke, cello

Werken van Bach en Bosmans

 

Zaterdagavond 17 juni 2023, 21.30 uur tot 22.15 uur - Trio Henry Kelder

Henry Kelder, piano
Elisabeth Perry, viool
Johan van der Linden, saxofoon

 

Programma met muziek voor viool, saxofoon en piano rond de Amersfoortse componist Henry Kelder (*1973). Kelders stijl laat zich het beste omschrijven als een mix tussen film-, hedendaagse en popmuziek. Kelder schreef vocale muziek,, symfonische muziek, drie saxofoonconcerten, twee symfonische cantates, kamermuziek, piano- en entertainmentmuziek.

 

Zaterdagavond 17 juni 2023, 22.30 uur tot 23.30 uur - VUUUR

Jongeren van street art culture platform VUUUR maken ter ere van de 100ste verjaardag van Simeon ten Holt een eigen versie van diens Canto Ostinato, met o.a. Sem Hulsmann.

 

Sem Hulsmann is een negentien jarig multitalent uit Utrecht. Zijn talenten zijn voornamelijk acteren en zingen. Na zijn hoofdrol in de bioscoopfilm “De Club van Lelijke Kinderen” heeft Sem besloten om naast het acteren zijn zinnen te zetten op het muziek maken. Zijn sterke punten liggen vooral in het verzinnen van meerstemmige zanglijnen en het schrijven van zijn eigen teksten. Sinds hij op de Herman Brood Academie zit, heeft hij helemaal zijn eigen unieke sound gevonden. Sem komt uit een gezin met klassieke muziek, (vader is violist en moeder cellist). Door deze achtergrond in een nieuw jasje te stoppen en te mixen met de hedendaagse pop/rnb sound komt er in 2023 een uniek geluid aan wat iedereen zal omarmen.

 

Sem Hullsmann

 

Zondagmiddag 18 juni 2023, 15.00 uur - Tosca Opdam en Henry Kelder

Tosca Opdam, viool
Henry Kelder, piano

 

Zondagmiddag 18 juni 2023, 16.00 uur tot 17.00 uur - Berlage Saxofoon Kwartet met Karin Strobos en Martijn Cornet

Karin Strobos, sopraan
Martijn Cornet, bariton

 

Feier / Fire
De roaring twenties. Een muzikale en culturele bloeiperiode tussen twee wereldoorlogen in. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert én vers in het geheugen staat gegrift. Een spreekwoordelijke dans op de vulkaan, ongeveer 100 jaar geleden, die verdacht veel weg heeft van onze tijd.

 

Het Berlage Saxophone Quartet en zangers Karin Strobos en Martijn Cornet brengen een keur aan liederen uit dit woelige interbellum: het tijdperk van de opkomende jazz, bigbands en natuurlijk de opmars van de saxofoon. George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill passeren de revue in arrangementen van Wijnand van Klaveren. Hij zet het saxofookwartet in als bigband, orkest en ‘barpiano’ in één. Zij toveren alle denkbare klankkleuren uit hun saxen. Choreograaf en regisseur Pim Veulings ensceneert het geheel in een ongedefinieerde periode.

 

Crises zijn van alle tijden, en onze reacties daarop lijken beangstigend veel op elkaar: kop in het zand en al feestend de afgrond in. Een feestelijke voorstelling met een duister randje over naderend onheil en hoe wij mensen daarmee omgaan.


Mensch, Feier!

 

Ticketinfo

Gratis toegankelijk

 

Terugblik Havikconcerten 2022?

Kijk terug op de Havikconcerten 2022 met de prachtige foto's van Marjolein Vinkenoog!

Lees verder
Bekijk de foto's

Meer Amersfoortse events? - Deze wil je niet missen!