Zin in een lokaal biertje, lekker broodje, exclusieve cocktail of een compleet verrassingsdiner? In het museumkwartier kun je terecht van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes. Zo zorg je tijdens een dag vol culturele verwondering dat ook de innerlijke mens goed gevoed wordt.

De Drie Ringen

Bij de kleine stadsbrouwerij De Drie Ringen proef je echte Amersfoortse biertjes. Drink ‘m buiten aan het water met uitzicht op de Koppelpoort aan de ene kant en museum Flehite aan de andere kant. Terwijl je ondertussen lekker loert naar de mensen die voorbijkomen. Wil je meer weten over de brouwerij? Boek een rondleiding of proeverij.

Het Brood atelier

Met recht een atelier, want wat ze hier maken is gewoon kunst! Alles is vers bereid en met liefde gemaakt hier bij het Brood Atelier. Koop een broodje to go of schuif aan en blijf gezellig lunchen. Tip van mij: de pastel del nata vliegen werkelijk als warme broodjes over de toonbank. Wil je die? Kom op tijd.

Dineren bij WestSingel of cocktails proeven bij WestWing

Na een dag rondneuzen in het museumkwartier kun je heerlijk dineren bij WestSingel. Ik had je graag verteld wat je hier precies kunt eten, maar dat gaat niet. Want ze hanteren hier een verrassingsmenu gebaseerd op de seizoenen. Uiteraard kun je allergieën en andere dieetwensen altijd doorgeven. Dat het lekker is, kan ik je wel beloven. O, en niet doorvertellen maar, er is hier ergens een geheime cocktailbar genaamd WestWing. Om er te komen moet je eerst de deur vinden en de toegangscode weten. Reserveren is dus noodzakelijk. Eenmaal binnen wil je nooit meer weg, want het is me een potje gezellig. En exclusief, dat ook. 

Eemcafé

Borrelen in het museumkwartier doe je in het historische pand van het Eemcafé. Alle ingrediënten voor een gezellige avond zijn, in dit van origine bruine café, aanwezig: livemuziek, bands, dj’s, biljarten, poolen, darten én lekkere drankjes en hapjes. De openingstijden in het weekend zeggen eigenlijk alles: van 16:00 tot 3:00. Of zolang het gezellig is!

Burgemeester Brouwerplantsoen

Om alvast in je agenda te zetten. In het Burgemeester Brouwerplantsoen vinden ieder jaar een paar van de meeste bezochte evenementen van Amersfoort plaats. Het legendarische Kannen & Kruiken, foodtruck walhalla Lepeltje Lepeltje en de altijd gezellige activiteiten op Koningsdag. Want cultuur, dat beleef je met al je zintuigen.

Dara

Bij Dara kun je heerlijk vertoeven op het terras aan de Eemhaven, maar ook binnen heerst een warme, gezellige sfeer. Dara heeft een mooi menu van traditionele en moderne gerechten. Tapas, anti-pasti of starters? Dara noemt het mezzes. Een mooie hoeveelheid met bijzonder lekkere geur- en smaakcombinaties.

Om je culturele dagje uit in Amersfoort compleet te maken, delen we hier alle musea in het museumkwartier met je.