De wereldkeuken in het klein; dat vind je op de Kamp in Amersfoort. Via de verschillende keukens maak je een culinaire wereldreis om van te smullen. In deze levendige straat komen diverse culturen samen. En dit zie je terug in de restaurants en winkels. Ga je met me mee op reis?

Poke2go

Hou je van gezond én lekker? De goedgevulde Hawaïaanse bowls bij Poke2go zijn een aanrader. Ze maken er pokebowls, fruitbowls en snacks. Zelf vind ik het superfijn dat je er je eigen pokebowl mag samenstellen. Neem vervolgens je bowl vol lekkers mee naar Hofje De Armen de Poth of de historische stadsmuur en geniet tijdens het smikkelen van onze mooie stad.

Anna’s smaakatelier

Zin in zoet? Strijk neer bij Anna’s Smaakatelier. Ga voor de zoete proeverij en kies daarbij uit de vele soorten verse en gedroogde thee. Waaronder mijn lievelings; chai latte. Geheel trouw aan haar roots kun je bij Anna zowel Hollandse appeltaart als Turkse kısır bestellen. Geen idee wat kısır is? Ga het proeven! Echt, dat wil je.

Indian flavour

Dol op de Indiase en Surinaamse keuken? Bij Indian Flavour kun je je hart ophalen. Ze bereiden er publiekslievelingen als; tandoori chicken, saag paneer, lamb curry, butter chicken en verschillende soorten roti. Maar ook rijstgerechten, nasi, bami en vele vegetarische gerechten. Om af te halen of thuis te laten bezorgen. Hou je van pittig? Er staan gerechten op de kaart met de vermelding zeer heet. Voor wie durft!

Awaze

Proef traditionele gerechten in het Ethiopische familierestaurant Awaze. Ze serveren hier zowel vlees als vegan gerechten. En ja, de naam Awazé komt van de gelijknamige peper die Ethiopische gerechten haar kenmerkende smaak geeft. Maar geen zorgen, het is echt niet te pittig. Bovendien worden de schotels geserveerd op een injera (soort dunne pannenkoek). Dat haalt het pitje eruit, want je gebruikt het om mee te eten. En ja, het betekent ook dat je lekker met je handen mag eten.

Aubergerie

De Aubergerie is een met een BIB Gourmand bekroond restaurant. Simpel gezegd betekent dat; uitzonderlijk goed eten tegen acceptabele prijzen. Ze serveren culinaire gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken. Mooie smaakbommetjes. Hou je van verrassingen? Bestel het surprise menu, aka de broedkamer van de keuken. Dé plek voor een avondje culinair genieten.

Wit-lof

Zin in een gezond huisgemaakt maaltje to go? Bij Wit-lof kun je heerlijk eten afhalen (en laten bezorgen). De menukaart wisselt maandelijks, want ze gebruiken producten uit het seizoen. En er is ook gedacht aan vega en kinderporties. Duurzaamheid staat voorop, dus je mag je eigen bakje meenemen. De verpakkingen die zelf gebruiken zijn makkelijk afbreekbaar én ze bezorgen op de elektrische fiets.

Behalve verschillende keukens vind je ook pareltjes van winkels op de Kamp. Deze 6 winkels ken je misschien nog niet, maar horen écht op je shoplijstje thuis!

Nieuwsgierig wat er verder te vinden is op de Kamp? Je ontdekt het hier.