Kom maar door met die zwoele, zonnige zomerdagen! IJskoffie op het terras, een frisse zomerlook en activiteiten in de buitenlucht. Wij helpen je met het plannen van dé ideale zomer in de vorm van de Amersfoortse bucketlist. Lukt het jou om de hele lijst af te strepen?

ZOMERSE ACTIVITEITEN

Als echte Amersfoorter zijn er een aantal dingen die je gewoon gedaan moet hebben. Kijk met een frisse blik naar deze mooie stad en neem de tijd om de toerist uit te hangen. Denk aan een bezoek aan het Mondriaanhuisof een rondleiding door 'onze' eyecatcher: de Koppelpoort

HAAL DE ZOMER IN HUIS

Geïnspireerd op het mediterrane licht en leven haal je bij Ariadne's project gegarandeerd de zomer in huis. Met de vrolijke XL-kussens creëer je een knusse zithoek op je balkon of  in de tuin en met het botanische servies host jij de perfecte BBQ. De van origine Griekse Ariadne verkoopt naast prachtige producten om je huis dat zomerse gevoel te geven ook de echte smaken van Griekenland. Denk aan pure honing, olijfolie en verschillende soorten kruidenthee.

 Krommestraat 22

GENIET OP EEN ZONNIG TERRAS

Aan de rand van stadspark Elisabeth Groen vind je het terras van Parkhuis Amersfoort. Een heerlijke plek om op een zomerse dag óf na een mooie wandeling te vertoeven. Onder het genot van een ijskoffie, sapje of andere versnapering kun je hier optimaal genieten. Neem plaats in een van de relaxte strandstoelen en geniet van de zon en de unieke vibes van een stadspark.

 Heiligenbergerweg 151 

SUMMERPROOF YOUR WARDROBE

De bloemen staan in bloei en de zon laat zich weer vaker zien. Weg met het donkere en zware wintergevoel, tijd voor luchtigheid! Neem een kijkje voor kleding met felle kleuren en prachtige printjes bij The Little Shop of Colours. Wanneer je hier binnenloopt, waan je jezelf midden in een regenboog. ‘Life is too short to wear boring clothes’, is dan ook de lijfspreuk van deze kleurrijke winkel. Daar raak je toch direct van in de zomerstemming?

 Krommestraat 12