Eleanor Dingemans is onderdeel van de zeskoppige Amersfoortse band Three Little Clouds. Met hun unieke sound veroverden ze binnen no-time podia door heel het land. We stellen onze prangende vragen aan de talentvolle zangeres.
Tekst: Tessa Vosskühler

Hoe ben jij bandlid van Three Little Clouds geworden? 

"Ik was op een BBQ waar een aantal bandleden waren. Zij vertelden aan een bekende van mij dat ze op zoek waren naar een zangeres. Die kennis vertelde meteen dat ik goed kan zingen. Ineens werd ik door zeven man aangekeken en ter plekke uitgenodigd voor een repetitie. Ik scheet echt zeven kleuren en dacht bij mezelf: ik zing alleen maar onder de douche! Tijdens de repetitie vroegen ze me om iets te freestylen. Dat ging heel goed en sindsdien zit ik bij de band."

Hoe zou je de muziek die jullie maken omschrijven?

"Het is een mix van hiphop, funk en new soul. We zijn nu niet meer alleen die party band waar je op danst. We proberen meer songs te schrijven waarvan je na twee keer luisteren denkt: oh shit, de tekst heeft ook echt iets te zeggen. Die verandering is ontstaan tijdens de coronaperiode. Toen we niet meer konden optreden, stelden we onszelf de vraag: 'Wat willen we nu écht uitdragen? Wat willen we vertellen met onze muziek als we straks weer op het podium staan?"

Was het lastig om een plekje te veroveren in de (Amersfoortse) muziekscene?

Het ging eigenlijk best snel! We kregen veel boekingen, omdat er nog niet echt een band als de onze was. Daarnaast hebben we een sterke stage-presence. Of je ons nu aan het begin of het einde neerzet; wij laten de boel helemaal losgaan! De mentaliteit in Amersfoort is heel anders dan bijvoorbeeld die in Amsterdam. Daar hangt een sfeer van: 'Ik hoop dat je het goed doet, maar niet beter dan ik'. In Amersfoort is het meer van: 'Laten we allemaal de beste zijn in wat we doen'. Dat vind ik te gek!"

Wat is Amersfoort voor stad op gebied van muziek?

"Veelzijdig, vernieuwend en inspirerend! Ik heb het gevoel dat hier veel underdogs en dark horses zitten. Veel lokale makers denken dat ze 'er nog niet zijn'. Toch zie ik zo veel artiesten voorbij komen die écht toffe dingen maken. Dat inspireert mij ook weer. Amersfoort is één grote, creatieve broedplek. En dan heb ik het niet alleen over muzikanten, maar ook over bijvoorbeeld Bleached Renaissance die hele vette kleding maakt."

Heb je tips voor beginnende artiesten?

"Je moet het vooral gewoon doen! En: nee heb je, ja kun je krijgen. Dat zijn twee dingen die mij altijd hebben geholpen. Ook kan ik OostWest aanraden voor begeleiding. Daar vind je mensen die voor je klaarstaan en bereid zijn dingen mee te geven aan hun peers én aan de volgende generatie."

Komt er dit jaar nieuw werk aan?

"Jazeker, nieuw werk is er ook al! Dat hebben we alleen nog niet uitgebracht. We hebben ervoor gekozen om even geen optredens aan te nemen totdat we hebben bepaald welke kant we op willen met onze sound. Zodra dat is kortgesloten, brengen we nieuwe muziek uit en zijn we helemaal terug!" 

Three Little Clouds in de gaten houden? Dat kan via hun Instagram: @threelittleclouds_