7x ultieme cadeaus voor een Amersfoortse Valentijnsdag

Mylena Rietdijk

Valentijnsdag komt eraan. Hoog tijd om jouw valentijn te verbijsteren met een kei van een cadeau. Ook als happy single mag je jezelf in het zonnetje te zetten op deze dag met een fantastisch geschenk. Maar wat? Ieder jaar blijft het een uitdaging om iets nieuws te bedenken. Gelukkig denken wij met je mee en hebben we een mooie Amersfoortse selectie voor je gemaakt.

1. Bordspel & stadswandeling in één!

Wil jij echt een uniek cadeau geven? Dan is Rondje Amersfoort van Amersfoortse Gidsen iets voor jou. Dit spel is gebaseerd op het bekende Ganzenbord, maar dan in een Amersfoortse variant.

ganzenbord cadeau Amersfoort Valentijnsdag

Hier heb je jarenlang plezier van en dan staat er ook nog eens een collectors item in de spellenkast.

2. Sprookjesachtige wenskaart

Een cadeau krijgt pas écht betekenis als je er iets persoonlijks van maakt. Bijvoorbeeld met een zelfgeschreven wenskaart. Bij Letterpers vind je allerlei soorten wenskaarten in verschillende vormen en maten.

Valentijnscadeau Amersfoort Letterpers kaarten

Het enige wat je nodigt hebt is een pen en voilà; jouw wenskaart is klaar voor verzending. ;-)

3. Hartjes van edelstenen

In mijn favoriete winkelstraat, de Krommestraat, heb je Tara Boeddha zitten. Een superlief en attent cadeau dat je hier vandaan kunt ‘toveren’, zijn edelstenen in de vorm van een hartje.

Valentijnscadeau Amersfoort Edelstenen hart

Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog. Iedere soort heeft een eigen, speciale betekenis. De betekenis van de Rozekwarts is “All you need is love”. En tja, dat is nou eenmaal waar Valentijnsdag om draait. 

Geen fan van edelstenen? Ze hebben ook schitterende sfeerlichten.

4. Leg je liefde vast in een foto

Valentijnsdag is dé ideale dag in het jaar om liefdevolle momenten vast te leggen. Een foto van jullie als koppel is een geschenk met blijvende herinnering. 

Valentijnscadeau Amersfoort foto Marisa

Fotografe Marisa Broekhuizen fotografeert jou het liefst zoals je grote liefde je ziet. Pure plaatjes dus. Eén ding is zeker: je voelt je 100% op je gemak bij haar gedurende de shoot.

5. Statement voor in huis

Zeg nou zelf: een gezellig interieur laat jouw hart toch ook sneller kloppen? Een grote kandelaar, kleurrijke schaal, cosy kleedje; er zijn zoveel toffe accessoires om cadeau te doen. 

Gastblogger Christel zocht een paar lokale adresjes bij elkaar waar je voor iedere interieurstijl kunt slagen. Shoppen maar!

6. Het traditionele bosje rode rozen

Rode rozen staan voor romantiek en zijn hiermee dé ideale liefdesroos om jouw valentijn mee te verbijsteren. Ga voor een groot boeket of kies je eigen aantal rozen. 

Tip: bepaal het aantal rozen op basis van een herinnering uit jullie relatie. Hebben jullie drie jaar een relatie? Haal er dan drie. Ik noem maar iets!


Vind jij rode rozen een beetje cliché? Geen probleem, smaken verschillen. Andere bloemen waar je uit kunt kiezen zijn tulpen (ware liefde), donkerrode anjers (liefde en genegenheid) en jasmijnen (puurheid, bescheidenheid en liefde). Laat je vooral adviseren door de medewerkers bij Bloembinderij All Seasons of een andere bloemist in Amersfoort.

7. Scoor een nieuwe outfit

Amersfoort barst van de fijne boetiekjes waar jij een stralende outfit kunt scoren. Bij ons thuis zijn we helemaal gek op Roots, dus ik raad je zeker aan om daar een kijkje te nemen.

Valentijnscadeau Amersfoort Roots

Zit daar niets voor jouw vriend(in) tussen? Check dan de blogs over de leukste boetiekjes en vintage winkels in de stad. Ook met tweedehands kleding kun je een gouden cadeau in handen hebben.