In Amersfoort barst het van de grote woonwinkelketens met bekende namen. Maar waar vind je nou dat ene bijzondere winkeltje? Met spulletjes die niet iedereen al heeft? Ik zocht een paar lokale adresjes bij elkaar waar je zeker zult slagen en maakte er een handig lijstje van. De route start bij de Havik. 

Sober & Stoer wonen
Sober en Stoer wonen Amersfoort

Hou je van robuuste items met een verhaal? Bij Sober & Stoer op Havik 21 ben je aan het juiste adres. De items komen vanuit de hele wereld en zijn daardoor uniek in hun soort. Moderne fauteuils staan hier gebroederlijk naast handgemaakte gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden. Perfect als eyecatcher in je interieur.

Goed om te weten; deze winkel is geopend op vrijdag en zaterdag 10 - 17 uur en de laatste zondag van de maand van 12 - 17 uur.

Hadaya
Hadaya Amersfoort woonwinkel

Neem de zijstraat Achter Het Oude Stadhuis. Op nummer 4 vind je Hadaya. Bekend om hun handgemaakte lampen uit Egypte. En dat snap ik helemaal, want ze zien er beeldschoon uit. Maar wist je dat je bij Hadaya nog veel meer accessoires voor in je huis kunt vinden? Van manden tot mokken en alles daar tussenin. Neem vooral ook in het najaar een kijkje, want dan verkopen ze de prachtigste handgeblazen kerstballen. En geloof me, die wil je!

BLUR
BLUR Amersfoort woonwinkel

 Loop bij BLUR op de Mooisterstraat 18 even een rondje door de winkel, want die ligt vol met de hipste hebbedingen. Voor in je huis, als cadeautje of gewoon voor de heb. Met lege handen de deur uitlopen is bijna onmogelijk.

Zitgeluk
Zitgeluk Amersfoort woonwinkel

Slenter de Langestraat over en loop onder de historische Kamperbinnenpoort door. Hier vind je woonwinkel Zitgeluk op de Kamp 18. Ga je voor een grotere aanpak? Hier kun je, als je dat wil, in één klap je hele living een make-over geven. Maar voor die ene fauteuil in Scandinavische stijl, toffe vaas of geweldige spiegel langsgaan kan natuurlijk ook. In de winkel vind je mooi ingerichte inspiratiehoekjes. Ideaal om een beetje bij af te kijken en ideeën op te doen.

Babai

Loop de Kamp verder af naar nummer 49. Hier vind je vloerkledenexpert Babai. Al vanaf 1975 restaureren en reinigen zij nieuwe en antieke handgeknoopte tapijten. Het ambachtelijke tapijtknopen leerden zij van hun ouders en ze staan bekend om de kwaliteit van hun restauratietechnieken. In de uitgebreide showroom vind je verschillende soorten kleden, waaronder ook de zeer gewilde kelim kleden. Wil je instant gezelligheid in huis creëren? Met een passend vloerkleed regel je het in een handomdraai. Het geeft kleur en warmte aan je interieur en voelt ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten.

Sostrene Grene

Stap de gezellige én creatieve wereld binnen van Anna en Clara. Hier ben je op het juiste adres voor interieur- en hobbyproducten. Waar je heen moet? Sostrene Grene vind je aan het begin van de Utrechtsestraat (vanaf de Stadsring). 

Dille & Kamille 

Meer dan 35 jaar geleden werd Dille en Kamille geopend in de Krommestraat, in het prachtige monumentale pand – oorspronkelijk Brouwerij 'De Kroon' – uit 1663. Het oude brouwerijpand heeft een karakteristieke gevel met o.a. gebeeldhouwde gevelstenen en ramen met rode luikjes. Bij Dille en Kamille ben je op de juiste plek voor huis-, tuin- en keukenartikelen.

Shop till you drop!

Nog lang niet uitgewinkeld? We hebben ook een heleboel vintage winkels in Amersfoort vol met parels en schatten. Een passend setje kleding nodig bij je nieuwe interieur? Hier vind je 5 unieke Amersfoortse boetiekjes.