Sporten is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Gelukkig is ook Amersfoort voorzien van mooie en fijne buitensportlocaties. Dus zoek je een leuke plek om lekker te sporten in de buitenlucht? Ga dan mee in mijn avontuur door de sportwereld in Amersfoort!

1. Calisthenics Park Nieuwland


Adres: Laan van Duurzaamheid 11, 3824 DZ Amersfoort

Train je graat met je eigen gewicht? Ga dan naar Calisthenics Park Nieuwland in Amersfoort-Noord. Dit parkje beschikt over een klimrek waarmee je elke spiergroep kunt trainen. Ga voor een setje pull-ups of train je triceps en borst met de effectieve tricepdips! Is de fitness training niet voldoende en heb je nog steeds zin in een andere sport? Recht naast het park bevindt zich een voetbalvereniging, dus er is ook nog plek voor een potje voetbal!

2. Urban Sports Park Amersfoort

Ook in dit parkje kun je lekker met je eigen gewicht trainen. Dit zo goed als nieuwe parkje bestaat uit een aantal rekken waar je gemakkelijk veel soorten oefeningen kunt doen. Een keertje geen zin om met je eigen lichaamsgewicht te trainen? Ga dan (kick)boksen met de boksbal die er in de zomermaanden hangt. Daarnaast is er ook nog ruimte om te voetballen of te basketballen op het plein naast het Urban Sports Park. 

Adres: Wezeperberg 8, 3825 DJ Amersfoort

3. Hindernis/Trimbaan Soesterduinen


Adres: Sparrenlaan, 3768 BG Soest

Ben jij een echte avonturier en hou je ervan om in de natuur te zijn? Dan zijn de sportvoorzieningen bij de Soesterduinen een hele leuk optie voor jou. Dit is dan ook een van mijn favoriete plekken om te sporten in de buitenlucht. Je kan er namelijk een hele route met verschillende sportactiviteiten afleggen. Van kleine hindernisbanen tot stabiliteitsoefeningen en oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Mocht je na dit traject nog energie hebben dan kun je ook nog een mooie wandeling maken door de bossen, je zal je ogen uitkijken!

4. Hardlopen in park Randenbroek

Als je een lekker stukje wilt hardlopen rondom de stad Amersfoort kom je al snel uit bij park Randenbroek. Dit park was vroeger een middeleeuws landgoed en huis. Je zal dus genoeg te zien hebben tijdens jouw sportieve ritje door dit park! Kies jij voor een middeleeuwse ervaring bij park Randenbroek?

Adres: Rubensstraat 53, 3817 EB Amersfoort

5. Skeeleren langs de Eem


Adres: Bernard de Roijstraat, 3813 TE Amersfoort

Geen fan van hardlopen maar ben je wel graag in de buitenlucht? Dan is skeeleren misschien een leuke optie voor jou! Het liefst volg ik een skeelerroute langs de Eem omdat je dan op een fijne weg skeelert en je de route zo lang kunt maken als je zelf wilt. Check de route hier!

Al met al zijn er genoeg leuke buitensport activiteiten te doen in Amersfoort waarmee jij je gezonde lifestyle kunt uitdagen. Wil je een keer mee doen met een sportevenement in Amersfoort? Check dan onze sportpagina voor de aankomende evenementen.