Skeeleren is een activiteit die ik van jongs af aan al leuk vind om te doen. Hardlopen is niet mijn ding en wandelen werd ik na een tijdje ook een beetje zat. Nu de temperaturen beginnen te stijgen en de zon meer gaat schijnen, is het heerlijk om weer op pad te gaan en te skeeleren door Amersfoort. Het liefst volg ik de skeelerroute langs de Eem. Tijdens deze route skeeler je op een fijne weg en je kunt de route zo lang maken als je zelf wilt. 

Meteen aan de slag? De skeelerroute vind je onderaan de blog

They see me rollin’...

skeeleren amersfoort koppelpoortAls start van de route neem ik de prachtige Koppelpoort. Hoelang je ook in Amersfoort woont, deze sprookjesachtige land- en waterpoort verveelt nooit. Vanaf hier skeeler je door en kom je langs diverse plekken. Een mooie mix van oud en nieuw, maar ook veel natuur. 

Je bent ongeveer +/- 90 minuten onderweg en hebt na dit rondje een kleine 12 km afgelegd. In het begin kan de weg wat hobbelig zijn, maar langs de Eem heb je een goed geasfalteerd stuk. Dit is wat je kunt verwachten van de route:

Ben je fanatiek en wil je nog meer kilometers maken? Dan kun je in plaats van de Amsterdamseweg richting het centrum te volgen, na de Motorsaloon Harley-Davidson rechts afslaan richting Superfun. Daarna kun je de route via DierenPark Amersfoort vervolgen, terug naar het oude vertrouwde centrum.

Waarom deze skeelerroute?

skeeleren amersfoort de nieuwe stadHet bijzondere aan deze route is dat je langs verschillende plekken in Amersfoort komt en hierdoor de diversiteit van de stad ziet. Je begint al met een uniek startpunt, de Koppelpoort, en vervolgens ben je binnen een paar kilometers bij de Eem. Hier rijd je door de rustgevende natuur en langs de historische bunkers. Ondanks dat je dichtbij de binnenstad zit, ben je toch even weg van het drukke centrum.

Daarnaast is het fijne aan deze route dat je langs de Eem veel mogelijkheden hebt om uit te rusten. Je kunt zelfs een picknick houden op één van de picknickbankjes of gewoon lekker in het gras. Je hoeft je tijdens deze route geen seconde te vervelen, omdat je elke keer wat anders ziet!

Tijd voor een lekkere afsluiter

skeeleren amersfoort kroostNa jouw skeeler workout is het belangrijk om jezelf te belonen. Ik deed dat met een cappucino bij KROAST. Maar er zijn nog veel meer koffiezaken in Amersfoort die je kunt bezoeken. Bekijk de Amersfoortse koffie bucketlist voor inspiratie.

Heb jij geen zin in koffie en ben je toe aan verkoeling? Dan kun je jouw skeeleravontuur ook afsluiten met een ijsje bij één van de vele ijssalons in Amersfoort. Denk bijvoorbeeld aan Vitelli of Tutti Gelati.

Klaar om te skeeleren

skeeleren amersfoort fietsbrugGa jij zelf de skeelerroute volgen? Of weet jij een andere leuke route door Amersfoort? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl of tag ons op social media met de hashtag #skeelereninamersfoort. Veel plezier! 

Tip: wil jij eerst de basisvaardigheden van het skeeleren leren? Doe dan mee met Start2Skate bij IJsvereniging AIJV. Als je de smaak te pakken hebt, kun je uiteindelijk routes skeeleren binnen een toergroep. Zo ontdek je nog meer mooie plekjes rondom Amersfoort!