Hou je van de Franse keuken en een beetje luxe? Dan is Café – Brasserie Marie Amersfoort echt iets voor jou! Zin in een lunch op het gezellige terras? Een heerlijke borrel op de barkruk? Of een romantisch diner onder de sterrenhemel in de fantastische serre? Bij Marie Amersfoort kun je terecht voor heerlijke Franse klassieke gerechten en perfecte wijnen.

Perfecte locatie

Afgelopen september heeft Café – Brasserie Marie haar deuren geopend aan de Utrechtseweg, aan de rand van het centrum. Deze plek is heel toegankelijk met het openbaar vervoer, auto en fiets. Ook kun je op het terras genieten van de heerlijke zon. De perfecte locatie voor een typische Café - Brasserie in een hip jasje, die je veel ziet in de hippere Parijse wijken. De inrichting van Café – Brasserie Marie is prachtig! Een chique, maar hippe brasserie in de Franse stijl. Buiten word je ontvangen op een typisch Frans terras. Als je vervolgens naar binnen loopt, zie je wat ik bedoel. Een warm, chique, hip en gezellige brasserie. Ook wordt er heerlijke Franse muziek afgespeeld. Het is net alsof je op vakantie bent! Hier wil iedereen toch een lekker glas champagne met wat oesters aan de bar bestellen?

Heerlijke smaken…

Hou je van culinair dineren? Of het ontdekken van nieuwe smaken? Op dit moment hebben ze slakken, eendenlever, kreeft, lamsrump en schelpjes op het menu staan. Ook een moeilijke eter kan wat lekkers bestellen. Ze serveren namelijk ook ossenhaas en een dagvangst. Alle gerechten zijn prachtig opgemaakt. Café – Brasserie Marie denkt ook aan alle lokale bedrijven. Zo worden de gerechten bereid met mooie producten van de ambachtelijke collega’s uit de buurt. Deze worden rechtstreeks geleverd waardoor de smaak nog beter is.

De Franse keuken

De Franse keuken houdt van smaakmakers zoals kruiden, wijnen en kazen. Toch zijn de meest bekende Franse gerechten, geen gerechten die een Fransman dagelijks eet. De Franse keuken wordt dan ook wel de Parijse keuken genoemd. Hier vind je veel luxe gerechten. Een typisch Frans en luxe gerecht die ze bij Marie hebben is bijvoorbeeld de ‘Terrine de foie gras de canard’. Een gerecht met Eendenlever. ‘Hoe meer boter, hoe beter.’ Als je op zoek bent naar een calorie-arm gerecht dan kun je hier beter niet naartoe gaan. Marie houdt van bourgondisch eten met lekker veel boter. Dit is zoals het volgens de Fransen hoort te zijn. Gewoon genieten.

Ben jij een wijnliefhebber?

Bij Café – Brasserie Marie hebben ze een groot assortiment aan wijnen. Op de wijnkaart hebben ze de 63 wijnen verdeeld over de verschillende wijnstreken. Denk aan de Bourgogne, Loire of Bordeaux. Hoe leuk is het om een wijnliefhebber mee te nemen naar Marie?

Openingstijden:

Lundi: Fermé – / 18 avril ouvert pour déjeuner!
Mardi: 11.00
Mercredi: 11.00
Jeudi: 11.00
Vendredi: 11.00
Samedi: 11.00
Dimanche: 11.00

Zien we jou binnenkort bij Café – Brasserie Marie? Je kan alvast reserveren! Ben je opzoek naar een ander culinair restaurant in Amersfoort? Bekijk de blog 'Op culinaire wereldreis bij Amersfoortse restaurants'.