Je weet wat ze zeggen over ontbijten: het is de belangrijkste maaltijd van de dag. En waar je mij in de ochtend voor mag wakker maken? American pancakes natuurlijk. Deze pannenkoekjes zijn wat luchtiger en dikker dan onze eigen oer-Hollandse variant, maar *zucht* wat zijn ze lekker. In Amersfoort kun je ze bij verschillende restaurants afhalen of bestellen. Blijf dus lekker in je warme bed liggen en laat dat Amerikaanse ontbijt maar naar jou toe komen! In deze blog deel ik, samen met gastblogger Maudie, een aantal van onze favorieten...

1. The Blueberry

the blueberry amersfoort bord
Mijn liefde voor american pancakes is bij deze unieke ontbijt- en lunchzaak begonnen. Dat is ook niet gek, want The Blueberry is een zaak met een Amerikaanse twist! De pancakes serveren ze met allerlei soorten fruit, een verrukkelijke siroop en een spectaculaire bosbessen boter. Naast de ‘gewone’ pancakes, hebben ze ook een variant met banaan. Die wil je echt eens uitproberen! Gooi wat bosbessen in de mix en jij wordt 100% zeker fan van deze geweldige zaak.

Goed om te weten: de banana pancakes zijn glutenvrij en vegan!

Adres: Emiclaerhof 134, 3823 ER Amersfoort of Hof 21, 3811 CJ Amersfoort.

2. HANA Coffee & Hotcakes

Pancakes HANA binnenBij HANA laten ze zich inspireren door verschillende culturen. En dat proef je! Wat ik speciaal aan deze zaak vind, is dat je hier hartige varianten van de american pancakes kunt bestellen. Zo hebben ze pancakes met zalm, avocado of crispy chicken. Zoals je op de foto hierboven ziet, heb ik dit keer voor een zoete pancake gekozen. Eentje met banaan en pindakaas. Zeker voor herhaling vatbaar!

Adres: Leusderweg 112, 3817 KD Amersfoort.

3. 30ML Amersfoort

30 ML Amersfoort winkel binnen en buiten
You had me at bacon... Bij 30ML maken ze heerlijke pancakes, waar je bacon in de mix kunt toevoegen. Een win-winsituatie, toch? Ik liep vorige week langs deze zaak en zag dat ze een deluxe versie hebben met geitenkaas en stoofperen. Dat klinkt erg goed! Helaas heb ik die nog niet kunnen proeven, maar hij staat zeker op mijn verlanglijstje. Ga jij in de komende dagen deze pancakes uittesten? Laat me dan vooral weten hoe ze smaakte!

Adres: Arnhemsestraat 2, 3811 LH Amersfoort.

De keuze is reuze…

We hebben een scala aan unieke restaurants in Amersfoort. Hoogstwaarschijnlijk zijn er nog veel meer zaken waar je dit Amerikaanse ontbijtje kunt bestellen of afhalen. Heb jij een goede tip? Laat het ons vooral weten via tijdvoor@amersfoort.nl en misschien staat jouw favoriet binnenkort ook in deze blog!