Vlakbij het centrum van Amersfoort vind je het Soesterkwartier. Een wijk die erom bekend staat flink uit te pakken in de decembermaand. Overal zie je er mooi versierde huizen en verlichte straten vol twinkelende lichtjes.

Deck the halls XXL

Ondanks de hoge energieprijzen zijn de huizen en straten ook dit jaar weer volop in de slingers en lichtjes gestoken. Want het motto lijkt hier te zijn: go big or go home. Want wat er ook gebeurt, met kerst gaat men all-in. Je treft er daarom misschien wel de mooist versierde huizen van het hele land. Of ben ik een beetje bevooroordeeld omdat ik er woon?

Maak een selfie in de arrenslee

Oordeel daarom zelf en breng in december een bezoekje aan het Soesterkwartier. Er is dit jaar weer een route gemaakt, die je kunt fietsen maar ook prima te bewandelen is. De route neemt je mee lang alle glitters, schitters, lichtjes en de vele kerstmannen en sneeuwpoppen. Er is zelfs gelegenheid om een selfie te maken in de arrenslee van de kerstman. Loop of fiets de route en geniet van alle fonkelende pracht en praal, voordat het weer ingepakt en opgeborgen wordt.

Tips die de route nog leuker maken

Voordat je op pad gaat heb ik nog twee tips voor je.

Tip 1: neem een thermosfles chocolademelk of glühwein mee om tijdens de route op te warmen.

Tip 2: kijk goed om je heen, ook buiten de route vind je versierde huizen. Want het Soesterkwartier bárst van de versierde huizen en straten.

Veel wandel en bewonder plezier gewenst in het Soesterkwartier!