Even afkoelen? Dit zijn de chillste ijssalons in het centrum van Amersfoort

Lisette Driessen

Eindelijk! De temperaturen stijgen en de zon begint volop te schijnen. Met die warmte wil je je hoofd koel houden. En hoe doe je dat beter dan met een heerlijk schepijsje? Ice, ice baby! In Amersfoort vinden we dat een top idee, want we hebben hier lekkere ijssalons zitten. Samen met gastblogger Mylena ben ik langs de ijssalons in de binnenstad gelopen. Hieronder vind je ze alle vijf op een rijtje.

IJssalon San Marco

IJssalons Amersfoort San MarcoAls je door Amersfoort wandelt, kun je deze zaak niet missen. IJssalon San Marco vind je midden in de Langestraat. Met maar liefst 30(!) verschillende ijssmaken zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen.

Naast ijsjes kun je hier ook terecht voor een ijskoffie of milkshake. Leuk om te weten: de milkshakes worden gemaakt van het schepijs. Welke unieke smaak ga jij uitproberen?

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 11:00 - 21:00 uur. Zondag en maandag van 12:00 - 21:00 uur.
Adres: Langestraat 43, 3811 AB Amersfoort​

IJs van Vitelli

IJssalons Amersfoort IJs van VitelliIJs van Vitelli ligt net iets buiten de binnenstad, voorbij de Nieuwe Stad en naast de Eemhaven. Eigenaar Jeroen van Voorn maakt het ijs helemaal zelf en bedenkt de meest bijzondere soorten. Van vegan tot detox ijs. Mijn favoriete ijssmaak is limoncello! Deze smaak is perfect voor een zomerse dag. 

Een extra voordeel: ze hebben buiten een eigen terras. Je kunt dus even rustig gaan zitten en je ijsje opeten, voordat je Amersfoort verder gaat ontdekken.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 12:00 - 21:00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag. 
Adres: Kwekersweg 7, 3813 TG Amersfoort

Josy’s ice cream bar

IJssalons Amersfoort Josy's ice cream barIn de buurt van de Koppelpoort en naast de Meridiaantunnel zit Josy’s ice cream bar. Eigenaresse José Heidinga is in 2017 gestart met deze ijs en koffiebar. Al het ijs van Josy’s wordt in eigen keuken vers gemaakt. Ze hebben een open keuken, dus je kunt soms zelf zien hoe ze te werk gaan. Hoe leuk is dat?

Ook bij Josy's hebben ze unieke smaken, waaronder de smaak 'coffee' gemaakt van Boot Koffie. Deze koffie wordt in Amersfoort gebrand bij Het Lokaal. Een echt streekproduct dus. Houd je niet van koffie en heb je liever een tropische optie? Kies dan voor de special 'likeur 43'. 

Tip: combineer de smaken coffee en likeur 43 voor je eigen spanish coffee op een hoorntje!

Openingstijden: Dagelijks van 13:00 - 21:00 uur.
Adres: Schimmelpenninckstraat 55A, 3813 AH Amersfoort

IJssalon Mazzoli

ijssalon mazzoli amersfoortOververhit door het shoppen? Neem even pauze bij IJssalon Mazzoli. Het schepijs wordt hier al sinds 1959 volgens een traditioneel Italiaans familierecept gemaakt.

Vorig jaar had de ijssalon meringue ijs gemaakt. Oefff! Met wat voor special zullen ze dit jaar komen? Na je stop bij Mazzoli kun je direct weer verder met winkelen in de Langestraat.

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 - 21:00, zaterdags van 11:00 - 20:00 en op zondag en maandag van 12:00 - 21:00. 
Adres: Langestraat 75, 3811 AC Amersfoort

Tutti Gelati

IJssalons Amersfoort Tutti GelattiBij Tutti Gelati willen ze een typisch Italiaans gevoel oproepen. Dit doen ze door middel van hun stijlvolle inrichting, hedendaagse easy going muziek en natuurlijk het ijs zelf. En dat is ze zeker goed gelukt!

De ijssalon laat haar ijs maken door Monte Pelmo. Zij maken ijs naar een traditioneel Italiaans recept. De knusse ijssalon heeft een ruim terras op het bruisende Eemplein. Zo kun je optimaal genieten van je ijsje. 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 13:00 - 20:00 en zaterdag en zondag van 12:00 - 21:00.
Adres: Eemplein 79, 3812 EA Amersfoort 

De keuze is reuze...

Er zijn natuurlijk nog veel meer ijssalons in Amersfoort. Ook buiten het centrum! Hebben we er eentje gemist? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl, dan plaatsen we een link hieronder.