Eindelijk! De temperaturen stijgen en de zon schijnt volop. Met deze warmte wil je wel je hoofd koel houden. En hoe doe je dat beter dan met een heerlijk schepijsje? IJs, ijs baby! De ijssalons in deze blog zijn in willekeurige volgorde weergeven.

IJSSALON SAN MARCO - Gelato artigianale

Midden in het bruisende centrum zit IJssalon San Marco. Zij zijn een begrip in Amersfoort: al veertig jaar brengen zij een stukje Italië naar onze stad. Van Italiaanse klassiekers tot originele wisselende smaken: met meer dan 30(!) soorten op het menu kan je jezelf altijd verrassen. Probeer ook eens de milkshakes die worden gemaakt van het schepijs!

 Langestraat 43

IJS VAN VITELLI - Do yourself a flavour

Net buiten het centrum, vlak bij de Eemhaven, vind je IJs van Vitelli. Hier wordt ijs gemaakt zoals je het nergens anders proeft. Hun geheim? Pure ingrediënten, zoals boerenmelk uit de streek. Daarnaast is elke smaak glutenvrij en heb je ook de optie om een glutenvrij hoorntje te bestellen. Liever plantaardig? Bestel dan een van de heerlijke sorbet smaken!

 Kwekersweg 7

IJSSALON JORIS - Een ijskoude traktatie

Sinds kort zit op het Eemplein IJssalonJoris. Met hun collectie aan uiteenlopende smaken kun je jezelf hier zes dagen per week trakteren op een koud geluksmomentje. Ook hebben ze hier wel iets héél speciaals: Joris en de Drakenijs! Is dat alles? Nee! Joris heeft namelijk niet één, maar twee nieuwe locaties geopend. Er is dus zelfs keuze in de locatie! 

 Eemplein 79 & Schimmelpenninckstraat 55a

IJSSALON MAZZOLLI - Een IJszaak met traditie

Mazzoli is een ijssalon met een rijke familiegeschiedenis. De vader van huidige eigenaar Ermanno Mazzoli startte al in 1959 met het bereiden van ambachtelijk ijs! Er worden traditionele Italiaanse methodes en verse ingrediënten voor het bereiden van het ijs gebruikt. Met zorgvuldig geselecteerde smaakmakers zoals Siciliaanse citroenen weet je éen ding zeker: authenticiteit en kwaliteit staan hier centraal!

 Langestraat 75

GELATO E CAFFE BURANO - De smaken van Italië

Gelato Burano is een echte Italiaanse IJssalon met net dat beetje meer! Naast een heerlijke selectie aan ambachtelijk bereid ijs geniet je hier bijvoorbeeld ook van koffie en verse Italiaanse panini’s van de grill.

 Utrechtsestraat 46

FYN YS - Vers en fruitig

Verser dan bij Fyn Ys kan bijna niet! Deze ijssalon werkt samen met een lokale boerderij om de melk zo vers mogelijk te gebruiken. Elke dag halen ze de rauwe melk op, pasteuriseren ze die zelf en vervolgens draaien ze er heerlijk ambachtelijk schepijs van.

 Leeghwater 10
 

DE KEUZE IS REUZE...

Er zijn natuurlijk nog veel meer ijssalons in Amersfoort. Ook buiten het centrum! Vind je dat er een echt niet mag ontbreken? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl, dan geven we het een plekje hieronder. 

Altijd op de hoogte en meedoen aan winacties?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Tijd voor Amersfoort deelt de laatste updates over nieuwe winkels, festivals, exposities, winacties en foodhotspots.
Meer dan 11.000 Amersfoort-fans gingen je voor.