Er een dagje op uit naar de dierentuin. Daar wordt toch iedereen blij van? Al helemaal als je naar DierenPark Amersfoort gaat, want daar loop je allesbehalve netjes over de bezoekerspaden. In het park kun je, naast het bekijken van al die superschattige dieren, namelijk op ontdekkingstocht gaan. Sta oog in oog met de prairiehondjes, klim boven de beren en keer terug in de tijd in het dinopark. In deze blog leg ik je uit waarom jij DierenPark Amersfoort eens wil bezoeken!


Meer video's over Amersfoort? Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dieren, dieren en nog eens dieren

DierenPark Amersfoort schildpadden
Huh?! Zijn er dieren in DierenPark Amersfoort? Ja het is écht waar. Je komt hier de meest uiteenlopende diersoorten tegen, verspreidt over verschillende gebieden. Elk gebied kun je op een andere manier bewonderen. Bijvoorbeeld vanaf het water of door ondergrondse tunnels. Mijn favoriet is het Rijk der Reuzen. Dit omdat ik helemaal gek ben op olifanten. Vanaf de tribune kun je deze reuzen extra goed zien.

Wat DierenPark Amersfoort voor mij zo speciaal maakt, is dat er veel informatie over de dieren te vinden is. En niet op de gebruikelijke manier! Naast de borden bij de verblijven van de dierbewoners, kun je tijdens het wandelen door het park video's op YouTube bekijken. Het chille daarvan is dat je uitleg krijgt van één van de dierverzorgers. Zo kwam ik erachter of zebra's nou wit zijn met zwarte strepen, of andersom... ;-)

Maak een praatje met de dierverzorger(s)

DierenPark Amersfoort deur dierverzorgers
Tijdens ons bezoek aan het park kwamen we dierverzorger Marc Belt tegen. Ik was in de veronderstelling dat dierverzorgers allemaal een eigen diersoort verzorgen. Niets is minder waar. Ze zijn verantwoordelijk voor meerdere dieren in het park en kunnen je daar alles over vertellen.

Het is prachtig om te zien dat de dierbewoners zo'n goede band met de verzorgers hebben opgebouwd. Gastblogger Ilse, die met mij samen door het park dwaalde, had nog nooit een das gezien. Op één of andere manier proberen die zich altijd te verstoppen wanneer zij langs komt. Maar dit keer niet! De das was zo blij dat Marc langs zijn verblijf liep, dat hij meteen tevoorschijn kwam. Voor ons een moment om nooit meer te vergeten.

Awhhhhh... pasgeboren dieren

DierenPark Amersfoort pasgeboren stokstaartjes
Terwijl we door het park wandelden, kwamen we veel pasgeboren dieren tegen. Goudfazanten, olifanten, leeuwen, stokstaartjes en noem het maar op. Zo schattig. Ook bij de witstaartstekelvarkens is er een jonkie geboren. Wist je dat deze met zachte haren worden geboren en dat deze langzamerhand veranderen in stekels?

Helaas gaat de geboorte niet altijd goed. Zo heeft het dierenpark de jonge wolven laten inslapen. Ook dat hoort er helaas bij. Gelukkig was er ook goed nieuws: de sneeuwuilen krijgen (hoogstwaarschijnlijk) kleintjes. Ik kom dus zeker terug.

* De jonkies groeien snel. Wil jij ze nog in het klein zien? Plan dan snel je bezoek.

Een hele belevenis

DierenPark Amersfoort dinobos en aapVoor de speeltuin van DierenPark Amersfoort ben ik 'iets' te oud. Toch zijn er voor mensen van mijn leeftijd (25) andere toffe dingen te beleven in het park. Je kunt de dieren vanaf het water spotten, door ondergrondse tunnels wandelen en een kijkje nemen bij een mysterieuze kerker.

In de zomermaanden is het park langer open en kun je relaxen op het strand, pootjebaden in de Bosbeek en luisteren naar zomerse muziek. Tip: er is een Silent Disco. Vet! Met wie ga jij een dansje wagen?

Tijd voor een pauze

DierenPark Amersfoort terrassen restaurantUit eigen ervaring kan ik je vertellen: na al dat wandelen krijg je trek. Gelukkig is er voldoende plek om rustig bij te komen en een hapje te eten. Het terras is echt sfeervol ingericht en geeft een chile zomervibe. Ik werd er helemaal zen van!

Let's go!

Kun jij niet wachten om DierenPark Amersfoort te bezoeken? Bestel dan snel je ticket(s) via de website. Vergeet niet om vóór je bezoek te reserveren. Zie ik je daar?

 

Kom je langs? - Combineer het dierenpark met een weekendje Amersfoort