De leukste to do’s voor jouw Amersfoortse Valentijnsdag

Mylena Rietdijk

Samen de liefde vieren. Ook in 2023 wil je van Valentijnsdag natuurlijk een gezellig en knus moment maken. We hebben een aantal leuke to do's voor je op een rijtje gezet. Plannen maar!

Maak een culturele stadswandeling

Valentijns to do wandeling

Houden jullie allebei van wandelen én cultuursnuiven? Loop dan de Mirakelse wandelroute. In deze route wordt het verleden en het heden van Amersfoort verbonden op een unieke manier. Zo ontdek je Amersfoort als nooit tevoren! Haal ondertussen ergens op de route een lekkere bak warme koffie bij je favoriete koffietent en wandelen maar....

Tip: houdt jouw vriend(in) van fotograferen? Voel de historie en romantische sfeer van onze stad tijdens de fotoroute.

Tel de herinneringen, niet de calorieën…

Valentijns to do Blueberry
Liefde gaat door de maag! Wees creatief en zet samen een lekker baksel op tafel. Met de recepten uit het e-book van Buuf in de Serre maak je de meest goddelijke taarten. Of ga voor de heerlijke brownies-bakmix van The Blueberry. Welke van de twee je ook kiest: je hebt sowieso een feestje in de keuken.

Uitgebreid picknicken

Trek iets warms aan en geniet tijdens deze winterse Valentijnsdag van een heerlijke picknick. Vind jij dat iets te gewaagd en kun je niet zo goed tegen de kou? Organiseer dan een picknick in huis! Leg een groot en comfortabel kleed neer, zorg voor de lekkerste hapjes en creëer zo een romantische Valentijnsdag. Bij Corazon Bakery kun je picknickpakketten bestellen. Ze hebben twee varianten: zoet of hartig. Bon appétit!

Gezellige film- of spelletjesavond


Ben jij gek op bordspellen? Vier de liefde met een spelletjesavond. Bij de Spellenpoort van Amersfoort kun je allerlei gave bordspellen halen die voor uren speelplezier zorgen. Begin de avond met een verrukkelijk hapje eten, maak na afloop de tafel leeg en zet je nieuwe spellen maar klaar. 

Samen kunst ontdekken

Valentijnsdag valt dit jaar (helaas) op een dinsdag, maar wie zegt dat je deze romatische dag niet een paar daagjes naar voren kunt halen? ;-) Ga bijvoorbeeld samen op ontdekkingsreis door de Amersfoortse musea!

Sluit je romantische dag af met een heerlijk diner in een van de knusse restaurants die Amersfoort rijk is.