Als je op zoek bent naar de lekkerste burgers in Amersfoort, dan zijn er een paar plekken die je zeker niet mag missen. We vroegen het de locals op onze Facebookpagina en gooiden de vraag in de stories op insta. Hieruit kwam dit lijstje van burgerparadijzen:

American style

Met de keuze uit zoveel soorten burgers is het niet zo vreemd dat Charlie’s Burgers massaal getipt werd. Of je nu houdt van beef, kip, vis of vega; Charlie’s heeft er een unieke burger van gemaakt. Ook de friet is er in verschillende soorten en smaken. 

Fameuze veganburger

Beroemd onder vegans is de Bindiburger. Wat je precies krijgt is een verrassing, want Bindicafé kiest steeds voor een wisselende burger op een broodje van de lokale broodmakers Elsenburg & Sebastiani, met daarbij aardappels, salade en mayo. 

De klassieker

Amersfoorters zijn ook dol op de burger van Stadscafé Amersfoort. Deze klassieker bestaat uit een burger van rund op een brioche met spek, cheddar, ui, augurk en burgersaus. Je krijgt er frietjes en rauwkost bij. Liever vega? Dat kan ook. 

Bouw-je-eigen-burger

Bij Kroast in de Eemhaven heb je keuze uit de pittige veggie cajun burger, de bouw-je-eigen-burger en de classic burger met daarop alles wat je ervan verwacht. Prettig om te weten; het menu is van de all day soort. 

Voor de fastfood liefhebber

Burgerme valt in de categorie fast food, of zoals ze zelf zeggen fresh and fast. Met, zoals de naam al doet vermoeden, een focus op burgers. Je kunt jouw favoriet los bestellen of als menu gecombineerd met friet, salade of fingerfood. En ja, ze hebben er ook milkshakes. 

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Instagram in de gaten!