Op maandag 17 januari is het Blue Monday. Een dag die bekend staat als de meest mistroostige dag van het jaar. Maar tref je een paar voorbereidingen, dan hoef je er niet per se iets van te merken. Hoe je dat regelt? Ik verzamelde 12 lokale tips om deze droefgeestige dag door te komen.

Chocola is goedkoper dan therapie

Vlag dr chocolate
Het antwoord op zo’n beetje alles is natuurlijk; chocola! Het zorgt voor instant happiness en is fabeltastisch lekker. Zeker op sombere dagen. Gelukkig hebben we in Amersfoort een aantal goeie plekken waar je dit bruine goedje kunt scoren. Zoals bij Van Gent en Dr. Chocolate!

Retail therapy sessie

Verwen jezelf (of iemand anders, want geven doet goed) met een kleinigheidje. Iets moois voor in huis, een fijn boek of iets lekkers. Koop je jouw cadeau via ShopAmersfoort, dan maak je de Blue Monday van een Amersfoortse local ook weer goed. Ik zeg win-win!

Ga naar buiten

NAtuur Amersfoort

Met je kop in de wind een paar keer diep inademen ontspant enorm. Het zien en ruiken van de natuur zorgt voor een positief gevoel. In onze prachtige regio zijn we gelukkig gezegend met maar liefst 5 verschillende soorten landschappen. Of je nou graag wandelt in het bos, de hei of langs het water, Amersfoort heeft het allemaal! Dus trek die jas aan, zet je muts op en laat Blue Monday lekker van je afwaaien.

Feelgood food

Genieten van hemels eten zonder een paar uur in de keuken te hebben gesloofd is hét perfecte cadeau op stomme dagen. Bestel je favoriete feelgood gerecht en laat je vullen met de liefde die onze locals in hun verrukkelijke eten stoppen. Hier vind je een handige lijst om uit te kiezen.

Dankbaarheid

Schrijf alles op waar je dankbaar voor of blij mee bent. Dat helpt om dingen in perspectief te zien en legt je focus op al het fijne. Krabbel het neer in een mooi notitieboekje van bijvoorbeeld Paper on the Rocks, dan kun je het later teruglezen. Pluspunt: deze boekjes zijn gemaakt van upcycled steenafval en bevatten boomvrij papier.

Vloeibare vreugde

2 mannen die koffie halen

Verwarm jezelf van binnenuit met een warm drankje. Laat de endorfine rijkelijk stromen met chocolademelk of kies voor een lekkere bak koffie van onze Amersfoortse koffie bucketlist. Wat ook goed werkt is een pot kruidenthee. Ingrediënten waar je opgewekt van wordt zijn; rooibos, munt, kaneel, venkel, sinaasappel en gember. Of ga voor rustgevende ingrediënten zoals valeriaan, sint-janskruid, kamille, lavendel en citroenmelisse. Bij local Kruidje-Roer-Me-Niet kun je heel veel soorten kruidentheeën online bestellen.

Vrolijk badderen

Of je nou een douche of bad hebt, even alles van je afspoelen werkt perfect. Om de sfeer te verhogen kies je natuurlijk voor prettig badderspul. Geuren hebben namelijk ontzettend veel invloed op je stemming. Zo is bekend dat citrusvruchten, vanille, kaneel, jasmijn en lavendel je blijer maken. Bij Brows & Bubbles vind je vrolijk gekleurde zeepjes, geurige shower butters en glitterbruisballen om je Blue Monday op te vrolijken.

Verlies jezelf in een mooi boek

Vrouw die een boek leest

Wist je dat bibliotheek Eemland open is als afhaalbibliotheek voor leden die boeken reserveren? Ga je liever niet op pad? Je kunt via de luisterbieb prachtige boeken luisteren of lezen. En dat is fijn want voor je het weet bevind je je in een hele andere wereld en vergeet je alles om je heen. Lees je graag boeken over of door Amersfoorters geschreven? Check dan deze lijst.

Scoor de perfecte outfit

We kunnen nog geen dansjes maken of flaneren in de stad, maar je kunt wel alvast dé perfecte outfit scoren zodat je klaar bent als het zover is. Je verheugen op iets geeft namelijk direct een blij gevoel. Bij deze Amerfoortse boetiekjes kun je al het moois nu ook online bestellen.

Reinig je huis, hart en ziel

Het reinigen van je huis of aura; of het echt werkt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat erom of je erin gelooft. Bij spirituele winkel Tara Boeddha kun je verschillende producten bestellen die de sfeer verhogen en negativiteit verwijderen. Denk aan witte salie om je huis mee te reinigen, een huisspray met opwekkende etherische oliën, voorwerpen die geluk brengen of edelstenen en Himalaya zoutlampjes om weer lekker zen te worden. Baat het niet dan schaadt het niet. Toch?

Wegdromen bij een fijne filmavond

schaaltje popcorn
Heb je Netflix helemaal uit? Neem een kijkje op Picl. Daar vind je unieke art house films die je op andere streamingsdiensten niet snel tegenkomt. En kies je bij het bestellen theater De Lieve Vrouw, dan steun je ook nog eens een local. Feels good, right?

Hef het glas

Bij die film regel je natuurlijk een kostelijke borrelplank (neem hier een kijkje ter inspiratie), we zijn nu eenmaal bourgondiërs in Amersfoort. Hef vervolgens je glas op het zalige besef dat deze Blue Monday bijna voorbij is!