De binnenstad van Amersfoort bestaat uit verschillende deelgebieden. Neem nu het knusse Mondriaankwartier, waar de Kortegracht, Mooierstraat en Scherbierstraat onder vallen. Hou je net als ik van lekker lang lunchen? Sla dit stukje Amersfoort dan vooral niet over. Je vindt er verschillende lunchadresjes, kunt er chocola scoren of genieten van een high tea.

Café STU

Een nieuwe aanwinst in het Mondriaankwartier: Café STU! In deze huiselijke zaak in de Scherbierstraat ben je welkom voor goede koffie, kunst en handpicked vintage. Daarnaast klinken er regelmatig lekkere tunes van een DJ. Waar wacht je nog op? Hop, naar Café STU!

SEM Sla En Meer

Zin in een gezonde lunch die ook nog geweldig smaakt? Bij SEM vind je de beste salade combinaties van Amersfoort. Maar ook de broodjes en warme gerechten zijn echt een aanrader. Neem er vooral ook een romige smoothie, oppeppend shotje of proteïne shake bij. Kun je niet kiezen? Ga gezellig borrelen met al het lekkers van SEM op een plank.

Lunch & Borrel

Ontbijt, lunch én diner; bij Lunch & Borrel hebben ze het allemaal. Je kunt bestellen van de kaart, maar ook kiezen voor de picknick optie. Je krijgt dan een gevulde mand en picknicktafel in bruikleen, om samen in de buitenlucht te eten. Liever binnen eten? Zelf zit ik graag bij één van de grote ramen. Fijn mensen kijken, terwijl ik een dampend kommetje soep leeg lepel.

Brood & ZoetsBron: Charlotte Kap

Tijd voor een high tea? Bij Brood & Zoets klopt het hele plaatje. Van de zoete aankleding, schattige kopjes en theepotjes tot de huisgemaakte hartige en zoete hapjes. De thee vloeit er rijkelijk en onbeperkt, met keuze uit verschillende soorten. Maar je kunt er ook ontbijten of lunchen met een broodje of gezonde bowl. Pluspunt: ze hebben veel vega opties.

Dr. Chocolate

Als gepassioneerd chocoholic kan ik Dr. Chocolate natuurlijk niet overslaan. Hij maakt goddelijke chocola in alle smaken en formaten. Niet alleen verrukkelijk, maar ook zo mooi om te zien. En zoals de goede dokter zelf zegt: ‘Chocolade is goedkoper dan therapie en je hebt geen afspraak nodig.’ Ik zeg: ‘Amen!’

BijHein

Bij de oude vismarkt vind je bijHein. Hier kun je neerploffen voor een degelijke lunch met klassiekers als; tosti, broodje kroket, tonijnsalade en één van mijn persoonlijke favorieten: broodje geitenkaas met honing en walnoten. Je mag ook blijven plakken voor de borrel. Iedere donderdag, vrijdag én zaterdag kun je er genieten van een driegangenmenu. Bonus: elke derde donderdag wordt je etentje opgeluisterd met proza van een stadsdichter.

Naast genieten van goed eten, kun je ook fijn shoppen bij bijzondere winkels in het Mondriaankwartier. Lees hier waar je al die leuke boetiekjes kunt vinden.