Ken jij het Mondriaankwartier al? Het bestaat uit de Kortegracht, Mooierstraat en Scherbierstraat. Dit stukje Amersfoort is natuurlijk vernoemd naar - je raadt het al - Piet Mondriaan. Behalve een bezoek aan het Mondriaanhuis, kun je hier ook fantastisch shoppen. Waar dan precies? Lees snel verder!

LIBERTY LIFESTYLE

Aan de Kortegracht vind je Liberty Lifestyle. Hier scoor je niet alleen stijlvolle kleding voor jezelf. Ook aan mannen en meiden is gedacht. Tel daar de verleidelijk mooie spulletjes voor je interieur bij op en je weet; de winkel uitlopen met lege handen is geen optie. De collectie bestaat uit Nederlandse, Deense en Franse merken die je nergens anders in Amersfoort koopt. 

 

ARTHUR & WILLEMIJN

Ook Arthur&Willemijn hebben superfijne merken in de collectie. Neem nou de snoepjes van jurken van de merken POM Amsterdam en Fabienne Chapot. Echte eyecatchers waar je het hele jaar de blits mee maakt. Combineer het met een jasje, tasje en sneakers die je al in de kast hebt liggen en your good to go!

 

BEER & SCHAAP

Voor de allerkleinsten stap je binnen bij Beer en Schaap. Je kunt je kleintje (of die van een vriendin) van top tot teen in de meest hippe kleertjes steken. En het spéélgoed? Dat is van het soort dat verantwoord en uitdagend is, én ook nog leuk in je interieur staat. Wat wil je nog meer?

 

BLUR YOUR LIFE

Een winkel om hebberig van te worden, zo kun je Blur het beste omschrijven. Je kunt er terecht voor je interieur, fonkelende sieraden, inspirerende boeken, geurige verzorgingsartikelen en de allerleukste kaarten. Ze zetten ook nog eens een verdomd lekker kopje havercappu!

 

Spellenpoort

Dol op spelletjes? Bij Spellenpoort hebben ze stapels spellen tot aan het plafond. En in alle soorten en maten. Van uitgebreide bordspellen tot kleine kaartspelletjes, fantasy rollenspellen, puzzels en smartgames. De service is er fantastisch, want ze weten hier waar ze het over hebben. Het zijn zelf echte spelletjesfanaten.

 

PRITTY MYSTELLE

We zullen eerlijk zijn: Pritty Mystelle is geen goedkope winkel. Maar de kleding, die is werkelijk om van te smullen! En, om met fashion icon Carrie Bradshaw te spreken: "I like my money where I can see it - hanging in my closet." Zéker de moeite waard om eens binnen te lopen. Al is het maar om de kleding van een afstandje te bewonderen.

NEEM EEN WELVERDIENDE SHOP... EH LUNCHPAUZE!