Barbecueën alleen voor in de zomer? Echt niet! De authentieke barbecue smaak is het hele jaar door om van te smullen. Maar waar vind je nou die Amersfoortse grillmasters? We vroegen het op onze keigezellige Facebookpagina en onze Insta en maakten een lekker lijstje voor je. Zet het bier maar vast koud, hier komen ze!

Hete Kolen
Bbq - hetekolen

Hete Kolen staat volgens onze keientrekkers met stipt op nummer één. Hier geniet je van de ultieme barbecuesmaak. Na een flinke verbouwing en een extra fornuis zijn ze weer open! Wat dacht je van een mixed grill, kip in bier of ribs met barbecue-lak? Voor je ogen bereid in de open keuken. Yowza

Rock City
Bbq - rockcity

Bij Rock City houden ze van stoere smaken; of het nou om hun bier of gerechten gaat. Het zal je dus niet verbazen dat deze bierbrouwers weten wat grillen is. Zo eet je er sappige chicken wings, een vega burger met truffelmayonaise of dé beroemde Rock City burger. En natuurlijk bestel je er dan ook een zelf gebrouwen biertje bij. Duh!

De Professor

Bij De Professor kun je rekenen op een smaakexplosie dankzij hun fusion cuisine. Heerlijk gegrild vlees en verschillende culinaire stijlen komen samen. Op de kaart vind je bijvoorbeeld een entrecote aan het bot met chimmichurri en spareribs met een smokey Jack Daniels glaze. Om het af te maken, proost je er met hun andere specialiteit: fancy cocktails!

De Vier Broers

De Vier Broers serveren grillspecialiteiten van de barbecue, plancha of houtskoolgrill en dry-aged meat. Een greep uit het thuisbezorgmenu: het big brother burger (maar liefst 200 gram rundvlees), dry aged rundertomohawk, dry aged runderribeye, lamsspiesen of een heerijke zalmfilet met zoete paprika en Limoncello botersaus. Allemaal vergezeld door passende bijgerechten. 

El Ternero

​​Bij Argentijns grillrestaurant El Ternero komt het vlees rechtstreeks van de Argentijnse Pampa's. Zoals de Bife de lomo: naar eigen zeggen de meest malse steak, spareribs volgens Argentijns recept of een gegrilde kip met cajun kruiden. Bij alle gerechten kun je kiezen voor friet of rijst. 

Charlies Burger 33

De prijs voor bijzondere burgernamen gaat zeker weten naar Charlies Burger 33. Om er een paar te noemen: Clint Eastwood, Captain America, Jamie Oliver, Ring of Fire, Holy Guacamoley en Charley Davidson.

Ga je voor spareribs, dan kun je kiezen uit een rub van honey bbq, Jack (glazuur van maple syrup en Jack Daniels), sticky asian of super spicy. En dan hebben ze ook nog de keuze uit allerlei soorten friet. Van zoete aardappelfriet, bacon cheesy fries tot cheddar pulled pork fries.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!