6x gruwelijk lekker grillen in Amersfoort

Christel Rengers

Barbecueën alleen voor in de zomer? Echt niet! De authentieke barbecue smaak is het hele jaar door om van te smullen. Maar waar vind je nou die Amersfoortse grillmasters? We vroegen het op onze keigezellige Facebookpagina en onze Insta en maakten een lekker lijstje voor je. Zet het bier maar vast koud, hier komen ze!

Smoking hot

Bbq - hetekolenMet stip op nummer één staat volgens jullie Hete Kolen. Hier geniet je van de ultieme barbecuesmaak. Gelukkig kun je er ook nu bestellen. De gerechten zijn al op de Josper barbecue geweest, je hoeft ze thuis alleen nog maar op te warmen. In de beschrijving die je erbij krijgt staat hoe. Wat dacht je van een mixed-grill, lekkere spiesen, roadkill chicken, ribs (gewoon of XL) met barbecue-lak of langzaam gegaard buikspek met originele Hete Kolen steaksaus. Yowza!

Rock it

Bbq - rockcityOok bij Rock City weten ze wat grillen is. Zo bestel je er chicken wings, flatbread of wraps met pulled pork, een zeewierburger voor de vega’s onder ons, dé beroemde Rock City burger of St. Louis style smoked ribs afgelakt met huisgemaakte bbq-saus. En natuurlijk bestel je er dan ook een zelf gebrouwen biertje bij. Duh!

Texas style

Bbq - oliviaOliva grilt ook in de Josper en daar komen de volgende klassiekers uit: lamsrack, spiesen, Texaanse spareribs en diverse soorten burgers met friet en salade. Kun je niet kiezen? Ga dan voor Oliva's mix grill to share om gezellig samen van te smikkelen.

Big brother

Bbq - vierbroersDe Vier Broers serveren grillspecialiteiten van de barbecue, plancha of houtskoolgrill en dry-aged meat. Een greep uit het thuisbezorgmenu: de big brother burger (maar liefst 200 gram rundvlees), dry aged entrecote, tournedos, kalfssukade met gegrilde groenten en Papa’s biefstuk. Allemaal vergezeld van passende bijgerechten. 

Bife de lomo

Bij Argentijns grillrestaurant El Ternero komt het vlees rechtstreeks van de Argentijnse Pampa's. Zoals de Bife de lomo naar eigen zeggen de meest malse steak, spareribs volgens Argentijns recept bereid of een gegrilde kip met cajun kruiden. Bij alle gerechten kun je kiezen voor friet of rijst. 

Holy Guacamoley

De prijs voor bijzondere burgernamen gaat zeker weten naar Bistro33. Om er een paar te noemen; Clint Eastwood, Captain America, Jamie Oliver, Ring of Fire, Holy Guacamoley en The Evil Mary. Ga je voor spareribs dan kun je kiezen uit een rub van honey bbq, Jack (glazuur van maple syrup en Jack Daniels), sticky asian of super spicy. En dan hebben ze ook nog de keuze uit allerlei soorten friet.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!