Barbecueën alleen voor in de zomer? Echt niet! De authentieke barbecue smaak is het hele jaar door om van te smullen. Maar waar vind je nou die Amersfoortse grillmasters? We vroegen het op onze keigezellige Facebookpagina en onze Insta en maakten een lekker lijstje voor je. Zet het bier maar vast koud, hier komen ze!

Hete Kolen
Bbq - hetekolen

Met stip op nummer één staat volgens jullie Hete Kolen. Hier geniet je van de ultieme barbecuesmaak. Na een flinke verbouwing en een extra fornuis zijn ze weer open! Wat dacht je van een mixed-grill, kip in bier, heerlijke varkenshaas, ribs (prime rib) met barbecue-lak of een flat iron steak. Je haalt het hier allemaal. Yowza!

Rock City
Bbq - rockcity

Ook bij Rock City weten ze wat grillen is. Zo bestel je er chicken wings, pulled pork tosti's, een vega burger voor de vega’s onder ons, dé beroemde Rock City burger of smoked ribs afgelakt met stoutbier. En natuurlijk bestel je er dan ook een zelf gebrouwen biertje bij. Duh!

Oliva
Bbq - olivia

Oliva Bar bites & Grill grilt ook in de Josper BBQ en daar komen heerlijke vlees, vis en groenten met een lekkere grillsmaak uit. De menukaart is ontzettend uitgebreid, dus een keuze maken wordt nog lastig!

De Vier Broers

De Vier Broers serveren grillspecialiteiten van de barbecue, plancha of houtskoolgrill en dry-aged meat. Een greep uit het thuisbezorgmenu: de big brother burger (maar liefst 200 gram rundvlees), dry aged rundertomohawk, dry aged runderribeye, lams spiesen of een heerijke zalm filet met zoete paprika en Limoncello botersaus. Allemaal vergezeld van passende bijgerechten. 

El Ternero

​​Bij Argentijns grillrestaurant El Ternero komt het vlees rechtstreeks van de Argentijnse Pampa's. Zoals de Bife de lomo naar eigen zeggen de meest malse steak, spareribs volgens Argentijns recept bereid of een gegrilde kip met cajun kruiden. Bij alle gerechten kun je kiezen voor friet of rijst. 
 

Charlies Burger 33

De prijs voor bijzondere burgernamen gaat zeker weten naar Charlies Burger 33. Om er een paar te noemen; Clint Eastwood, Captain America, Jamie Oliver, Ring of Fire, Holy Guacamoley en Charley Davidson.

Ga je voor spareribs dan kun je kiezen uit een rub van honey bbq, Jack (glazuur van maple syrup en Jack Daniels), sticky asian of super spicy. En dan hebben ze ook nog de keuze uit allerlei soorten friet. Van zoete aardappelfriet, bacon cheesy fries tot cheddar pulled pork fries.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!