Bierbrouwer Koen Overeem (Rock City Brewing) is weg van Amersfoort. Hij deelt deze liefde graag met jou. Daarom geeft hij je 5 redenen om Amersfoort te bezoeken. Bekijk de korte video (58 seconden) en lees daarna onder de video de redenen, met extra informatie, nog eens na.

1. Een prachtige binnenstad met veel historie

Hier kan je niet omheen. De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Wil je dit zelf ervaren? Loop dan bijvoorbeeld de fotoroute, waar je in een wandeling van ongeveer anderhalf uur alle hotspots van Amersfoort ziet. Vergeet onderweg niet om een biertje te drinken in de oudste brouwerij van de stad. Wie weet kom je Koen wel tegen.

Amersfoort bezoeken koppelpoortFoto: Dennisart Fotografie

2. De levendige pleinen vol met gezellige terrassen

Lekker genieten van het zonnetje? Dat kan op één van de gezellige terrassen die Amersfoort rijk is. Bijvoorbeeld op de Hof, het grootste plein van de stad. Of bij het verborgen pareltje onder de Onze Lieve Vrouwetoren: het Krankeledenplantsoen.

Amersfoort bezoeken terrassenFoto: Nander de Wijk

3. Hippe hotspots buiten de binnenstad

Als je Amersfoort komt bezoeken, is het goed te weten dat de stad veel meer te bieden heeft dan alleen zijn oude, maar prachtige, binnenstad. Zo kun je heerlijk genieten in van industrieel Amersfoort in De Nieuwe Stad. De Nieuwe Stad is direct gelegen aan de Eemhaven en is een bijzonder historisch gebied om te bezichtigen. De authentieke sfeer en rijke geschiedenis van De Nieuwe Stad proef je nog steeds op plekken als de oude zeepfabriek, de Rohm & Haas villa en de voormalige Prodentfabriek.

Je kunt ook de Wagenwerkplaats verkennen, achter Amersfoort Centraal Station. Op de Wagenwerkplaats vind je twee theaters, een verkeerstuin, een klimhal, evenementenlocaties én veel toffe restaurants.

Amersfoort bezoeken nieuwe stadFoto: Marisa Broekhuizen

4. De lokale ambacht

In Amersfoort wordt heel veel zelf gemaakt. Zoals zelfgemaakte fietsen, broden én natuurlijk de speciaalbieren gebrouwen door Koen zelf: in zijn Rock City Brewpub. In zijn brouwerij kun je genieten van verschillende biertjes én lekker een hapje eten. Zo hebben ze een open keuken, uitgerust met een BBQ en een smoker.

Amersfoort bezoeken lokale ambachtFoto: Huib Dommers.

5. En natuurlijk de gezellige mensen

Of je nou in Amersfoort woont, of er een keer op bezoek bent geweest, dit is iets waar iedereen het over eens is: Amersfoort zit vol met gezellige mensen. Kom langs, en ontdek het zelf!

Meer over Amersfoort? Kijk op www.tijdvooramersfoort.nl óf volg ons op Facebook en Instagram.