Kom je een dag of weekend naar Amersfoort? Dan is het fijn om tijdens een rondje langs alle bezienswaardigheden en toffe winkels een hapje te eten. Of aan het einde samen te proosten op een fantastische dag. Bij deze lokale horeca op de Langestraat kun je terecht voor een uitgebreide lunch, borrelplank of snelle hap.

Samen by Livingstone

Locals zullen je bij het horen van de naam Livingstone vertellen dat de koffie er top is. Maar je kunt bij Samen by Livingstone, vlakbij de Kamperbinnenpoort, ook geweldig goed brunchen, chai lattes drinken, van taartjes snoepen en lekker mensen kijken.


Nul33

Bij het altijd levendige Nul33 kun je terecht voor een lekker lange lunch. Binnen in het ruime pand of op het terras aan dé winkelstraat van Amersfoort: de Langestraat. Of je nu van soep, salade, een broodje, pizza of burger met frieten houdt. Ze hebben het er allemaal. O, en borrelhappen dat ook.

In den Grooten Slock

Dol op dat knusse huiskamergevoel? Dat vind je zeker in het 500 jaar oude café In den Grooten Slock. Een fijne plek om te borrelen midden in ons historische centrum. Of blijf langer plakken en eet ’s avonds een lekker maaltje met dessert.


Frituur van Gogh

Voor een vette hap moet je bij Van Gogh zijn. Met hun prijswinnende frieten en zelfgemaakte kroketten zijn ze niet te weerstaan. Voor veel Amersfoorters is een dagje winkelen dan ook niet compleet zonder een zak vers gemaakte frietjes. 

Grand café Hemels

Moe van al dat shoppen en toe aan een goede bak koffie met taart of een goede borrel? Ga dan zitten bij Grand café Hemels. In de zomer kun je midden in de winkelstraat aan de grachten zitten, is het wat kouder of zit je liever binnen? Ook binnen ziet het café er super knus en gezellig uit. 


Wil je van je bezoek aan Amersfoort een citytrip maken? En geloof mij, die tijd heb je écht wel nodig voor een volledige Amersfoortse experience. Blijf dan gezellig slapen in een van deze tophotels in en rond ons historische centrum.