Farfalle, penne, tagliatelle, spaghetti… Oftewel pasta! De meesten van ons kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar waar eet je nou die overheerlijke pastagerechten? Speciaal voor de pastalovers hebben wij een lijstje gemaakt met de beste plekken voor pasta in Amersfoort.

Trattoria Riposo

Ga jij een verrassing niet uit de weg? Dan is Trattoria Riposo helemaal iets voor jou! Elke avond serveren zij een dagelijks wisselend drie of viergangenmenu met de meest verse Italiaanse producten. Trattorio Riposo is een echt woonkamerrestaurant. Met maar plek voor 30 mensen geniet je volop van de gezelligheid die het restaurant te bieden heeft. Eet jij toch liever in je eigen woonkamer? Ook dat is voor Tratorrio Riposo geen probleem. Zo bestel je gemakkelijk het viergangen week menu via de website.

Little Italy

Gevestigd aan de Stadsring, dicht bij het Sint Jorisplein, bevindt zich Little Italy. Op de uitgebreide kaart is er voor iedereen wel wat te vinden. Bij Little Italy proef je de extra aandacht die in de gerechten wordt gestopt. Zo kan je na je overheerlijke bord pasta Scaloppina genieten van een espresso gemaakt van versgemalen koffiebonen.

Madonna

Op zoek naar een plek waar je zonder schuldgevoel van een lekker bord pasta kan genieten? Breng dan vooral een bezoekje aan Madonna. Deze midden in de stad gelegen brasserie serveert pure en gezonde maaltijden met een knipoog naar Italië. Zo eet je er spaghetti gemaakt van biet en ravioli gevuld met verse spinazie. Op het zonnige terras, gelegen aan de gracht, kan je zomers urenlang vertoeven. Kort gezegd kom je er niks te kort!

San Giorgio

Als je op zoek bent naar kwaliteit en gezelligheid, kijk dan niet verder. Bij San Giorgio ben je aan het goede adres. Het restaurant verandert wekelijks haar menu zodat elke streek uit Italië wordt vertegenwoordigd. Ben je slecht in het maken van keuzes? Geen zorgen, gastheer Luciano adviseert zijn gasten graag over de menukaart en welke wijn daar het best bij past.

O Sole Mio

Bij O Sole Mio staan de smaken uit de Sardijnse keuken centraal. Ze hebben naast een flink aantal pizza's een rijkgevulde kaart met heerlijke verse pasta's. Ga jij voor een rijkgevulde lasagna met gorgonzola of toch een traditionele pasta?

Pompei

Bij Pompei geniet je van heerlijke authentieke Italiaanse gerechten. Alle gerechten worden vers op bestelling bereid. Ben je in een spontane mood? Probeer dan eens een special van de chefs! Wie weet ontdek je een nieuw lievelings gerecht. 

Enthousiast geworden van de ruime keuze hier in Amersfoort en direct een datum geprikt om van een overheerlijk bord pasta te genieten? Lees dan hier alvast waar jij als toetje de zoetste lekkernijen gaat halen!