Hier drink jij heerlijke (zomerse) cocktails

Chanou van Kalleveen

Mojito, Gin-Tonic, of een espresso Martini… Het terrasseizoen is weer begonnen! Zo gaat er voor mij niks boven een heerlijke zoete cocktail op een zonnig terras. En als de zon niet schijnt, heb je in Amersfoort genoeg andere plekken waar je binnen, of overdekt kunt borrelen. Of je nou het liefst één van de bekende cocktails drinkt, of een keer iets anders wilt proberen; de keuze is reuze! Ik neem je mee langs een aantal toffe plekken waar je van verschillende, smaakvolle cocktails kunt genieten.

Dikke Dirck

Bij binnenkomst in Dikke Dirck kom je gelijk in de stemming. Waar je ook kijkt, elk stukje is met aandacht aangekleed: zwevende objecten, oude radio’s, projecties en meer. Naast een bourgondisch uiterlijk staat er ook altijd een gezellig nummertje op de speakers. Bij Dikke Dirck hebben ze een ruim scala aan cocktails die je kunt proeven. Één van de populairste cocktails is de Pornstar Martini, een tropische en romige cocktail met een glaasje prosecco ernaast om de smaak na elke slok te neutraliseren. Als je het drankje op hebt, kun je de passievrucht uitlepelen.

Tip van de bartender: Een bijzondere cocktail is de roze wolk is met roze gin, limonade en suikerspin. De suikerspin kun je laten vallen in je drankje en wordt dan helemaal opgenomen.

Alberts

Bij Alberts kun je binnen een lekker plekje zoeken, of op hun terras op de Hof vertoeven. Zo kun je na je lekkere cocktail gelijk door naar uitgaansgelegenheden zoals Curtis, Miles of Koetje.  Je kunt hier zelfs cocktails bestellen die niet op de kaart staan. Zin in een net iets andere cocktail dan normaal? Alberts heeft ook heerlijke biercocktails, zoals Pumpkin Spice. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook een heerlijk hapje eten.

Tip van de bartender: Het hippe drankje Paloma’s is lekker fruitig, heerlijk voor de zomermaanden!

Boothill Saloon

In de Krankeledenstraat heb je een uniek horeca-aanbod en een prachtig uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. Hier vind je Boothill Saloon, een ideale plek voor een gezellig drankje met vrienden. De inrichting en de laarzen aan het plafond zorgen voor een country-sfeer. Ook kun je hier poolen. Loop je naar de achterkant van Boothill, dan wordt je verrast door een groot, overdekt terras: het Krankeleden Plantsoen.

Boothill Saloon heeft een vaste cocktailkaart én daarnaast een cocktail van de week.

Tip van de bartender: Geniet van een fruitige cocktail met ananas, ginger beer, bitters én limoen. Hmmm…

WestWing

WestWing is de enige Speak Easy cocktailbar van Amersfoort. Een concept dat is overgewaaid uit Amerika. Een geheime bar die je moet ontdekken om heerlijke cocktails te drinken. Op de menukaart vind je de meest bijzondere drankjes, voor ieder wat wils. Naast de cocktails op de menukaart maken ze ook alle klassiekers, dus jouw favoriete cocktail kun je hoe dan ook bestellen!

Tip van de bartender: vraag om de "Japanese Mafia" voor een echt bijzondere cocktail ervaring.

La Cubanita

Bij La Cubanita hebben ze naast tapas, ook een speciale cocktailkaart. Hierop staat ook precies hoe ze de cocktails maken, dan kun je gelijk even spieken voor thuis. En nóg een goede bijkomstigheid: de cocktails scoor je voor 5 euro!

 

Krijg jij net als ik geen genoeg van zoetigheid? Lees dan hier de blog met bucketlist van allerlei heerlijke zoeternijen.