Iedere maand lichten we een lokaal gebrouwen drankje uit. Op zowel alcoholisch als non-alcoholisch gebied weten Amersfoorters wel raad. Of je nu gaat voor een overheerlijke wijn, een fris biertje, een bijzondere cocktail of een speciaalfris: in Amersfoort wordt het gemaakt! Met deze maand in de spotlight:

Whiskey Cream Likeur Oelie's

Gemaakt door: Raöul Snellenburg en Channa de Jeger
Te vinden bij: o.a. Bistro ’t Bloemendaeltje, Café De Gooijer, Golfclub de Hoge Kleij

Raöul: “Naast mijn werk als kok ben ik thuis altijd bezig met het uitproberen van nieuwe recepten. Toen ik een receptuur voor een whiskey-koffielikeur vond, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven. Zo is Oelie’s ontstaan. Onze vrienden en familie vonden het zó lekker, dat wij besloten om de kans te wagen. Op de eerste dag van dit jaar stonden we bij de Kamer van Koophandel klaar om ons eigen bedrijf in te schrijven.”

Cadeautje
Raöul:
 “Oelie’s is een romige likeur en bevat 12% alcohol. Het is een heel veelzijdig drankje. Zo is het lekker naast de koffie, in een toetje, als shotje of als los drankje met een toef slagroom erop. Daarnaast is het ook leuk om als cadeau te geven. Voor Moederdag hebben we bijvoorbeeld een special gepland staan. Wel is het belangrijk dat het product gekoeld wordt bewaard en goed geschud voor gebruik.”

In de DM's
Raöul: 
“We zitten met Oelie’s nog echt in de startfase. De plannen voor een eigen website zijn dus ook nog in de maak. Mensen die geïnteresseerd zijn om een fles te bestellen, kunnen nu nog het beste een berichtje naar ons sturen via Instagram: @oelies_likeuren.”