Ga naar inhoud
Logo Tijd voor Amersfoort Ga naar de homepage van Tijd voor Amersfoort
  • Kaart
  • Agenda
    • UITagenda
    • Dit weekend
    • Festivals
    • Exposities
  • Winkelen
    • Vintage winkels
    • Markten
    • Stadskaart
    • Winkelgebieden
  • Ontdekken
    • Wandelen
    • Fietsen
    • Varen
    • Natuurgebieden
  • Kunst & Cultuur
    • Musea
    • Theaters
    • Bezienswaardigheden
    • Culturele evenementen
  • Horeca
    • Restaurants
    • Borrelen
    • Uitgaan
    • Overnachten
  • Actief
    • Sporten
    • Activiteiten
    • Workshops
    • Kids activiteiten
  • Blogs
    • Alle blogs
    • Vlogs
    • Blogteam
    • Volg Amersfoort
  • Praktische info
    • Openingstijden
    • Parkeren
    • Boek hotel
    • Plattegrond
Selecteer taal

Drankje van de maand

TUUR | Februari 2023

TUUR - Februari 2023

Iedere maand lichten we een lokaal gebrouwen drankje uit. Op zowel alcoholisch als non-alcoholisch gebied weten Amersfoorters wel raad. Of je nu gaat voor een overheerlijke wijn, een fris biertje, een bijzondere cocktail of een speciaalfris: in Amersfoort wordt het gemaakt! Met deze maand in de spotlight:

Speciaalfris van TUUR

Gemaakt door: Tom van Lamoen, Alard Bergmans en Anne Bakker
Te vinden bij: o.a. Nieuw Mos, SEM Sla & Meer, Café Marktzicht

Tom van Lamoen (medeoprichter): “Tijdens zijn reis door Mexico stuitte Anne, een van de oprichters, op een eeuwenoud drankje genaamd kombucha. Hij vond het zowel heel vies als interessant. Toen hij terugkwam en ons erover vertelde, zijn wij begonnen met het experiment om er iets lekkers van te maken.”

RecepTUUR

“In de basis is kombucha een gefermenteerde thee met een eigen moedercultuur, ook wel ‘scoby’ genoemd. Onze aanpak verschilt van het normale proces; wij fermenteren namelijk het biologische fruit mee. Inmiddels zijn er vier smaken: het origineel, ‘Gilles de la TUURette’ met framboos, ‘DeparTUUR’ met peer en lavendel en ‘PunkTUUR’ met mango en dennennaalden. Ook is er een limited edition met vijgen. We moedigen trouwens iedereen aan het zelf te maken, dus ons recept staat gewoon online!”

Speciaalfris

“Qua gezondheidswaarde is TUUR oneindig houdbaar. De smaak gaat wel na verloop van tijd achteruit. Dat komt door het proces zowel voor, tijdens als nadat de frisdrank gebotteld is. Net als met bier vergt het maken ervan dus veel diepgang. Wij noemen het daarom 'speciaalfris’!

Check de website van TUUR!

Categorieën

  • Eten & Drinken
Geschreven door: Thomas van Waardenburg

Deel dit artikel

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op WhatsApp
Terug
Snel naar
Evenement aanmelden Blogteam UITagenda Aanmelden nieuwsbrief Praktische informatie

Tijd voor Amersfoort is onderdeel van Citymarketing Amersfoort

© 2023 Citymarketing Amersfoort Colofon

Facebook Tijd voor Amersfoort Instagram Tijd voor Amersfoort YouTube Tijd voor Amersfoort