Iedere maand lichten we een lokaal gebrouwen drankje uit. Op zowel alcoholisch als non-alcoholisch gebied weten Amersfoorters wel raad. Of je nu gaat voor een overheerlijke wijn, een fris biertje, een bijzondere cocktail of een speciaalfris: in Amersfoort wordt het gemaakt! Met deze maand in de spotlight:

Bergpaviljoen Rosé

Gemaakt door: Theo Slotboom, Ed van den Bor, Domain de Marotte
Te vinden bij: Bergpaviljoen Bistronomique & Bar (Utrechtseweg 180)

Ed van den Bor: “In onze Bistronomique serveren we inmiddels vijftien eigen dranken. Deze variëren van verschillende gins tot een oyster stout en verschillende biologische wijnen. Met de zomerdagen om de hoek is het een ideaal moment voor onze witte rosé. Het smaakt naar wilde perzik, verse abrikoos en amandel. Daarnaast bevat het weinig sulfieten, wat betekent dat er weinig tot niets aan wordt toegevoegd. Overigens neemt ons assortiment van eigen dranken alleen maar toe!”

100%

Theo Slotboom: “Deze biologische rosé is een blend van druifsoorten. Het bestaat voor 40 procent uit Grenache, 40 procent Cinsault en 20 procent Mourvèdre. Wij krijgen de wijnen toegestuurd vanuit Domain de Marotte, een biologische wijngaard van twee Nederlandse wijnboeren in de Provence. Onze intentie is een frisse smaak, maar tegelijkertijd iets meer dan fris. Zo krijgt het een gastronomische kwaliteit waardoor het gerechten als lamsbout van de BBQ of een salade niçoise complimenteert.”

Ook lekker thuis!

Ed: “Natuurlijk smaakt deze rosé extra lekker met de gerechten op onze menukaart of op ons terras. Tegelijkertijd zijn zowel de gerechten als de dranken te bestellen via onze webshop. Op www.bergpaviljoen.nl kunnen gasten voor 7,50 deze wijn bij Bistronomique afhalen of laten thuisbezorgen.”