Iedere maand lichten we een lokaal gebrouwen drankje uit. Op zowel alcoholisch als non-alcoholisch gebied weten Amersfoorters wel raad. Of je nu gaat voor een overheerlijke wijn, een fris biertje, een bijzondere cocktail of een speciaalfris: in Amersfoort wordt het gemaakt! Met deze maand in de spotlight:

Limoncello van AMICI

Gemaakt door: Floris van de Stadt en Melvin Merkenij
Te vinden bij: o.a. Gall & Gall, De Professor, Stadscafé

Floris: “Wij kennen elkaar van ons werk in de Amersfoortse horeca. Op drukke avonden neem je als barpersoneel af en toe een shotje limoncello om door te pakken. We vonden allebei dat er wel iets met de smaak en uitstraling van het drankje gedaan kon worden. Daarom zijn we een jaar geleden met AMICI gestart. Dat het nu al zo goed wordt opgepakt, hadden we nooit verwacht!”  

Beste van het beste
Melvin:
“Limoncello heeft de reputatie van drankje dat je in een restaurant aangeboden krijgt. Wij willen er een waanzinnige smaakbeleving van maken. Daarvoor gebruiken we zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De citroenen importeren we uit de Amalfikust in Italië. Vervolgens ligt die zeste uitsluitend op het middelste gedeelte van het graanalcohol. Dat is namelijk het zachtste deel. Tenslotte gebruiken we osmose water, oftewel water in zijn zuiverste vorm.”

AMICI Party
Melvin:
“Op de laatste zondag van iedere maand organiseren we met Gastrobar De Professor op de Hof ‘AMICI Sunday’. Tussen vier en zeven is er een live DJ en kun je gezellig borrelen. Met vrienden, natuurlijk. AMICI betekent niet voor niets ‘vrienden’ in het Italiaans!”