Hou je van lekker (veel) eten, smartlappen, dansjes maken, cocktails en bier? Op de Appelmarkt en Groenmarkt galmen de meezingers over het plein, wordt er geproost met bier, zijn porties lekker groot, borrelplanken royaal en de pubquizes legendarisch.

Muziekcafé Pitchers

Dj’s, singer-songwriters en bands die je hun gloednieuwe repertoire laten horen. Bij Muziekcafé Pitchers zit je als muziekliefhebber gebakken. En terwijl de muzikanten jammen en de DJ’s plaatjes draaien, geniet jij van de muziek, een hapje en een drankje.

Dikke Dirck

Dikke Dirck heeft het bourgondische leven van top tot teen doorgevoerd. Met knapperende haardvuurtjes, een over de top interieur, gerechten als keuvelplanken en flinke porties. Hier kom je echt niets tekort. Dat wordt smullen, smikkelen en uitbuiken geblazen.

Biercafé De Dikke Koning

Met meer dan 400 bieren op de bierkaart kun je als bierconnaisseur bij De Dikke Koning je hart ophalen. En uiteraard vind je hier ook Amersfoortse goud op de kaart. Wil je tussentijds een bodempje leggen? Samen met pleingenoot Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker, wordt er gezorgd voor een heerlijke pannenkoek.

Jackson

Dé place to be in Amersfoort voor 25-plussers met moves. Laat je meevoeren door lekkere loungemuziek of rock alle 80' en 90' hits. Enne… meezingen met powerballads is een must. Dansjes maken kan op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Boven de Linde

Uitgefeest? Maar wil je nog niet naar huis? Bij de herberg Boven de Linde kun je blijven slapen in onze gezellige keistad. Tip: test in het bijbehorende café je kennis tijdens de pubquiz!

Livingstone

Voor je broodnodige koffiefix na een weekendje feesten ga je naar Livingstone. Hier kun je relaxt uitbrakken met een goed boek of podcast. En misschien wel de lekkerste koffie van Amersfoort.

Wie oplet tijdens het rondstruinen op de Appel- en Groenmarkt heeft het al gezien. Het barst er van de historische panden. Naast deze eeuwenoude monumenten zijn er ook onzichtbare archeologische rijkdommen. Lees er hier meer over.

Overzicht van alle restaurants en cafés bij de groen- en appelmarkt