Maak van Koningsdag een heerlijk feestje! Ga los in de FLUOR, struin de gezellige kleedjesmarkten af, hang de vlag uit en verwen jezelf met speciale oranje tompoucen. Vooral dat laatste, want zo’n oranje tompouce zorgt voor het vertrouwde Koningsdag-gevoel.

1. Anna’s Smaakatelier

In 2018 was de Amersfoortse Anna Yilmaz de winnares van het tv-programma ‘Heel Holland Bakt’. Op Koningsdag 2019 werd een van haar taarten aangesneden door koning Willem-Alexander en een paar dagen voor het oranjefeest opent ze haar eigen zaak in Amersfoort: Anna’s Smaakatelier. Bakken kan ze dus als geen ander! Geen wonder dat je haar tompoucen echt eens moet proeven…

2. HEMA

Het zal je niet verbazen dat HEMA in het lijstje staat. Het hele jaar door kun je hier de roze tompoucen halen, die tijdens Koningsdag worden omgetoverd naar een oranje-editie. Jullie stemden massaal op deze tompouce door de voortreffelijke smaak. Dat wordt smullen!

3. Patisserie Nijtmans

Deze patisserie aan de Arnhemseweg is vast niet onbekend bij je. En met Koningsdag kun je hier vanzelfsprekend ook een oranje tompouce afhalen. Ben jij of is iemand anders in je gezelschap niet gek op tompoucen? Ze hebben ook allerlei oranjetaartjes waarmee jij in de Koningsdagsferen kunt komen. 

4. Maison Pierre

Banketbakkerij Maison Pierre is al sinds 1952 in Amersfoort (op de Leusderweg) te vinden. Wil je jouw familie of vrienden tijdens Koningsdag verwennen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een paar dagen voor en tijdens Koningsdag hebben ze buiten zelfs een speciale tompoucenkraam staan.

PS Maison Pierre heeft ook lekkere oranjegebakjes. ;-)

5. Bakkerij van der Meer

Geluk is niet te koop, maar een tompouce voor Koningsdag wel. En dat is toch bijna hetzelfde, of niet dan? ;-) En dat geluksgevoel ervaar je optimaal als je een tompouce bij Bakkerij van der Meer. Die zijn zo lekker! Naast oranje tompoucen kun je hier terecht voor oranje chocolaatjes. 

6. Proof Bakery

Woon je dichtbij of in Vathorst? Dan hoef je helemaal niet zover te fietsen om een lekkere oranje tompouce aan de haak te slaan. Bij Proof Bakery hebben ze er genoeg voor je klaarliggen. En als je nog wat anders op tafel wilt zetten, dan raad ik je de carrot cake aan. Die is echt om op te vreten!

7. Brood Atelier

Bij het Brood Atelier kun je niet alleen terecht voor heerlijke en ambachtelijke broden. Vrijwel voor alle feestdagen komen ze met iets leuks. Volgens onze volgers kun je hier een van de lekkerste oranje tompoucen halen. Dit jaar hebben ze ook een Sinaasappel Bombe op het menu staan. Hmm…

8. Bakkerij van de Kletersteeg

Deze gezellige bakkerij vind je op de Van Tuijllstraat in Hooglanderveen. Wil je jouw oranjefeest compleet maken? Kom dan langs en neem een vorstelijk oranjegebakje of oranje tompouce mee.

9. Banketbakkerij de Jong

Last but not least. De oranje tompouce is een echte klassieker bij Banketbakkerij De Jong. De bakkerij heeft twee locaties in Amersfoort. Op de Utrechtseweg en in Emiclaer. Eén ding is zeker: de verjaardag van onze koning laten ze niet zomaar voorbijgaan.