Ben jij fan?

Het nummer 'Mijn Stad' is geschreven uit liefde voor Amersfoort. Als fan van Diggy Dex is het natuurlijk erg leuk om de locaties uit de videoclip te bezoeken. Omdat wij zelf ook groot fan zijn, hebben wij een leuke wandelroute gemaakt langs alle plekken uit de clip!.

De route

 

Havik

Dit is een heerlijke plek om aan het water te zitten of er langs te wandelen. Het Havik is een prachtig stukje middeleeuws Amersfoort met imposante historische gebouwen. Vanuit hier kun je heerlijk aanschuiven op het terras bij Van Zanten of je muziekcollectie uitbreiden bij Velvet Music.

De Koppelpoort

Een van de vele blikvangers die niet mag ontbreken in een clip over Amersfoort: de Koppelpoort. Dit is misschien wel het meest bijzondere gebouw van Amersfoort en een absolute eyecatcher. De Koppelpoort bestaat uit een combinatie van een land- en waterpoort: een unicum in Nederland. 

Krankeledenstraat

Dit is een zijstraat van het Lieve Vrouwekerkhof met heerlijke plekken om wat te eten en/of drinken. Cafés Boothill Saloon en Long John's hebben een van de mooiste terassen van de stad. Lekker eten doe je bijvoorbeeld bij Hete Kolen of Charlie's Burger 33 met een mooi uitzicht op de toren.

Lees verder

De Drie Ringen

De Drie Ringen is een waar begrip in bierstad Amersfoort. Sinds 1626 kun je terecht bij deze stadsbrouwerij voor de lekkerste biertjes gebrouwen in Amersfoort. Diggy Dex is fan en wij ook!

Kortegracht

De Kortegracht is een centraal punt in de stad waar van alles te zien is. Breng een bezoekje aan het Mondriaanhuis, ga shoppen in de Langestraat, pak een terrasje of maak een foto op een van de instagrammable locaties, zoals de brug bij Huis Tinnenburg. Dit is echt de Amersfoortse Pracht.

Lieve Vrouwekerkhof

Dit is een van de grotere pleinen van Amersfoort gelegen aan de, hoog boven de stad uit torende, Onze Lieve Vrouwetoren. Wederom een centraal punt in de stad, maar ook hét geografische middelpunt van Nederland. Schuif aan bij een van de gezellige terrassen, zoals die van het Stadscafé of De Vier Broers. Op het Lieve Vrouwekerkhof vind je ook theater De Lieve Vrouw. Hier kun je terecht voor (arthouse) films en theatervoorstellingen.  

Lees verder

Kamperbinnenpoort/Langestraat

De Kamperbinnenpoort is nog zo'n middeleeuwse parel in Amersfoort. Het vormt een ingang naar de Langestraat, de grootste winkelstraat van de stad. De Kamperbinnenpoort behoort tot de eerste stadsmuur van Amersfoort, evenals de bekende Muurhuizen.

Atelier MIMosa

Dit is een van de beste kapperszaken van Amersfoort en ook de favoriet van Diggy Dex! Atelier MiMosa is te vinden aan de Weverssingel in de buurt van de Kamperbinnenpoort.

Dit mag je niet missen

Zin om na de route nog even te genieten van alles wat Amersfoort te bieden heeft? Strijk neer op een van de gezellige terrassen of ga voor een diner bij een van de food hotspots van Amersfoort. Om het je makkelijk te maken, hebben wij er alvast een aantal geselecteerd!

Vanaf nu ben jij altijd de eerste

De laatste updates over nieuwe winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Meer dan 16.000 Amersfoort-fans gingen je voor.