Duurzaam, lokaal en biologisch eten wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, want door te kiezen voor producten uit deze categorieën lever je een positieve bijdrage aan de aarde en het klimaat. Ook wel stemmen met je vork genoemd. Het is iets wat je thuis elke dag kunt doen en dus ook als je uit eten gaat. Deze restaurants in Amersfoort kiezen bewust voor zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische producten.
Madiba Kitchen - Bijdrage aan de aarde én maatschappelijke projecten
Door bij Madiba Kitchen in Liendert te eten draag je niet alleen bij aan de aarde, maar ook aan de vele maatschappelijke projecten van Projecthuis Madiba. En dat zijn er nogal wat! Van kledingbank tot gratis huiswerkbegeleiding, sociale activiteiten en de Madibabus. Eigenlijk teveel om op te noemen. Nieuwsgierig geworden naar Madiba? Kom dan eens bij ze langs om wat te eten wat rechtstreeks van de boer komt of uit lokale samenwerkingen!
Bindi café - Hapje vegan eten met denken aan de planeet
Bindi Café biedt een assortiment van biologische, eerlijke producten en 100% plantaardige gerechten. De chefs leggen de focus op de pure smaken van de ingrediënten. Daarnaast zijn alle gerechten bij Bindi vegan, want minder vlees eten heeft een grote invloed op het klimaat. Van de Bindiburger, Greek Bowl of heerlijke boterhammen tot smoothies en koffie; ze hebben het er allemaal. Reserveer een plekje bij Bindi zelf, of neem het mee naar huis om daar op te smikkelen.
Het Lokaal - Geliefde plek onder de locals
Ook Het Lokaal is een geliefde plek onder locals die graag bewust eten en inkopen. In het restaurant kun je zeven dagen per week terecht voor ontbijt en lunch. Van woensdag- tot en met zaterdagavond serveren ze ook diner. Ze bieden veel vega(n) opties en het diner is zelfs volledig diervrij.
Restaurant Voor Iedereen - Keuzevrijheid met biologische gerechten
Restaurant Voor Iedereen werkt zoveel mogelijk met biologische producten. De kaart is divers en je kunt bij alle gerechten kiezen voor klein of groot. Alle gerechten zijn dus als voor- of hoofdgerecht te kiezen. Mag je zelf weten. En hoe tof is dit; kun je dan nog steeds niet kiezen, dan bestel je gewoon meerdere kleine gerechten. Zo kun je overal van genieten.
Mei - Eten uit het seizoen
Het menu van MEI wordt gedicteerd door de natuur. Dit betekent; eten uit het seizoen en dus steeds wisselend. Ze werken het liefst met biologische en lokale producten met een goed verhaal. De gerechten zijn ongecompliceerd en dat zie je al aan het menu. Opsmuk is niet nodig, de verse producten spelen de hoofdrol. Geen idee wat te kiezen? Houd de kaart gesloten en ga voor het menu.
Bistro ’t Bloemendaeltje - Plantaardig en bescheiden in vlees
Bistro ’t Bloemendaeltje omschrijft zichzelf als: plantaardig en bescheiden in vlees. Groenten spelen hier dan ook een glansrol, met hier een daar vlees als optie voor wie wil. De groenten zijn zoveel mogelijk uit het seizoen en biologisch.
SEM Sla en Meer - Gezond gaat prima samen met lekker
Bij SEM Sla en Meer staat gezonde voeding centraal. En, zo zeggen ze bij SEM, gezond gaat prima samen met lekker. Je kunt bij SEM terecht voor goed gevulde salades, diverse warme gerechten en belegde broodjes of een (vegan) taartje. Ook hier is alles zoveel mogelijk biologisch en fairtrade. Vier keer per jaar maken ze een nieuwe kaart, zodat alle producten zoveel mogelijk in het seizoen zijn.