Een verrukkelijke visschotel, krabbenpoten om je vingers bij af te likken of de meest verse lokale oesters? In Amersfoort vind je het allemaal. En wie weten dit soort speciale adresjes nu beter te vinden dan onze locals? Op onze keigezellige Facebookpagina en onze Insta vroegen we daarom waar je deze pareltjes van gerechten uit de zee kunt proeven. Deze restaurants werden het meest genoemd.

Fruit de mer

viszaeck amersfoort
Natuurlijk mag De Viszaeck, niet ontbreken, want het is daar één en al lekkers uit de zee wat de klok slaat. Van oesters, verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, een goed gevulde bouillabaisse tot aan fruit de mer. Bereid op klassieke én vernieuwende wijze. En allemaal om ook thuis heerlijk van te smullen. 

Mooie smaakbommetjes

De Aubergerie is een met een BIB Gourmand bekroond restaurant. Kort gezegd betekent dat; uitzonderlijk goed eten tegen acceptabele prijzen. Ze serveren culinaire gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken. Mooie smaakbommetjes, waarbij ze veel gebruik maken van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. En daar kun je ook thuis van genieten met het traiteurmenu of de Be The Chef optie.  

Doosje Zeeuwse oesters


Ook Het Bergpaviljoen heeft veel visgerechten op het menu staan. Een doosje oesters uit Yerseke, inclusief oestermesje voor de echte liefhebber. Verschillende 3 gangen menu’s waarbij vis de hoofdrol speelt of een truffelrisotto Bistronomique met coquille, langoustine en Jamón Resèrva Batallé (traditioneel bereidde ham). Om af te halen of thuis te laten bezorgen.

Wereldse gerechtjes

Dara visgerechten amersfoort
Dara staat bekend om de heerlijke kleine gerechten (mezzes) die ze serveren. Deze heerlijke hapjes komen uit verschillende delen van de wereld. Bestel je het thuismenu Kefta dan kun je proeven van verschillende visgerechtjes. Dara doet al het voorwerk, jij maakt het thuis af en steelt de show. 

Een halve kreeft

tollius amersfoort visgerechten
Tollius is naar eigen zeggen een ode aan alles wat gastronomie mooi maakt; namelijk het echte leven proeven. Klinkt goddelijk toch? Ze hebben regelmatig schatten uit de zee op het weekmenu staan. Zoals kaviaar, Zeeuwse oesters, paling, Noordzeekrab, een halve kreeft of vissoep. Hmmm…

Aan jou de schone taak om uit al dat lekkers te kiezen.

Deze blog hoort bij een serie over lekker lokaal eten in Amersfoort. We vragen hiervoor regelmatig de culinaire expertise van echte keientrekkers. Wil je ook een duit in het zakje doen? Hou onze Facebookpagina en Insta in de gaten!

Missen we nog een restaurant? Laat het ons weten, dan plaatsen we hier een link.