Amersfoortse topgerechten en -snacks voor Valentijnsdag 2022

Tessa Vosskühler

Of je Valentijnsdag 2022 nou doorbrengt op een roze wolk of met beide benen op de grond, écht lekker eten brengt iedereen in extase! Geniet van een op-je-tong-smeltende biefstuk of deel chocolade aardbeien met je geliefde, beste vriend(in) of met jezelf. Zelfliefde is ook key. Bestel het onderstaande valentijn eten en bereik de zevende hemel, zittend aan je keukentafel. Of trek die chique outfit - die je al te lang niet gedragen hebt - uit de kast en schuif aan in het restaurant.

Rol jij op zondag graag laat je bed uit, maar wil je je liefje ook verrassen met een valentijn waardige start van de dag? Met onderstaande brunchpakketten scoor je punten.

The Blueberry Valentijn Brunch Box

brunch pakket met sandwiches, bagels en zoetigheid

The Blueberry heeft een romantische brunch box samengesteld voor een Valentijn brunch op zondag 13 februari. In de box vind je een mix van american style zoete en hartige hapjes, zoals chiapudding en bagels. Valentijnsdag is ook hét moment om je waardering uit te spreken. Vul jouw liefdesboodschap in bij je bestelling en ontvang een kaartje met jouw tekst als extra.

Corazon picknickpakketten

croissants en smoothies op bed

Met de picknickpakketten van Corazon Bakery kun je heerlijk… euhh, picknicken tussen aanhalingstekens dan. Want als je je ogen even sluit onder het genot van een Franse baguette of Portugees roompasteitje, kun je de zon bijna op je huid voelen. In de hartige variant vind je onder andere heerlijke tapenades en kazen. In het zoete pakket zitten onder meer croissants en smoothies. Genieten!

Een hilarische romcom kijken op Valentijnsdag doet het ook altijd goed. Wel met Valentijn-approved snacks natuurlijk!

Exclusieve Gula Delicatessen

bonbons in hartvormig doosje
Have you ever tasted love? Zo niet, dan moet je echt de chocolade van Gula Delicatessen proeven! In hun nieuwe winkel (voorheen Sweet Sisters) vind je een verzameling van intens smaakvolle chocolade. Trakteer jezelf en jouw liefde op deze exclusieve chocoladecreaties die je nergens anders in Amersfoort haalt.

Borrelen met Zuivelhoeve

man en vrouw lachend aan tafeltje met wijn en bier
Ben jij van plan (samen) een lekker biertje open te trekken? Dan zou ik even een kijkje nemen bij Zuivelhoeve. Ze hebben borrelplanken voor ieder moment, gezelschap en smaak. Heb jij "liefde voor hartig" of sluit jij je aan bij "de zoete liefhebbers"? Bestel een borrelpakket of haal een versbereide borrelplank af in de winkel.  

Wil jij uitpakken met Valentijnsdag? Onderstaande menu’s lenen zich voor een kaarsverlicht diner met rozenblaadjes. Thuis of in het restaurant!

Tollius - Love is in the air 4-daagse

mooie opgemaakte plate met onder andere kreeft
Restaurant Tollius heeft dit jaar een gastronomisch liefdesgangendiner samengesteld. Elke hap van de negen gerechten in de Valentijn Boxx veroorzaken een smaakexplosie in je mond. Op het menu staan onder andere kreeft met groene curry, avocado en kombu-dashi dressing. Voor dit valentijnsdiner neem je de tijd - om echt te proeven en de smaaksensatie samen te beleven. Quality time gegarandeerd. 

De Valentijn Boxx kun je vanaf nu bestellen voor 11, 12, 13 of 14 februari.

Gaudi’s - Tapas valentijnsdiner 

tafel met meerdere tapas op schaaltjes en drankjes
Een tafel vol met kleine schaaltjes vol lekkere hapjes ziet er altijd zo gezellig uit, vind je niet? Bij Gaudi’s vind je de lekkerste Spaanse tapas om te delen. Laat je verassen en bestel een box gevuld met warme en koude gerechtjes. Of maak zelf een selectie van jouw favorieten. Tip: check ook de overheerlijke wijnselectie.
Waar je jouw liefdesmaal ook scoort, dat wordt smullen!

Kun jij ook niet wachten op de dag van de liefde? Neem dan vandaag (en eigenlijk iedere dag van het jaar) ook even de tijd om iets liefs te zeggen tegen je naasten. Liefde vieren mag elke dag!