Ben je op zoek naar padelbanen in Amersfoort? Hier vind je een overzicht met alle plekken waar je een padelbaan kunt huren!

Padel is de afgelopen jaren razend populair geworden. Ook in Amersfoort is de sport een echte hype: er komen steeds meer padelbanen bij én er wordt elk jaar een padeltoernooi georganiseerd. Ben jij klaar voor een potje padel op één van de Amersfoortse banen?

Sporttrend van het moment
Padel speel je met vier personen. Supergezellig dus! Het wordt zowel binnen als buiten gespeeld. Je kunt dus in alle seizoenen een sportief avondje padellen met vrienden en vriendinnen. Na een potje is het natuurlijk ook leuk om bij de sportvereniging samen nog even een borreltje te drinken.

Hoe speel je padel?
Padel lijkt op tennis en squash. Een verschil is bijvoorbeeld dat een padelbaan kleiner is dan een tennisbaan en geen muren maar een omheining van glas en hekwerk heeft. De spelregels van padel lijken vooral veel op die van tennis: de bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen.

Padellen in Amersfoort
In Amersfoort kun je padellen bij padel33, Club Pellikaan Amersfoort en LTC Vathorst. Padel33 is de grootste padelclub van Amersfoort. Deze club heeft zes buitenbanen in het Schothorsterpark en je kunt je er inschrijven voor clinics, lessen en toernooien. Het is een plek waarbij ontspanning, familie, vrienden en sport samenkomen.

Suus Stalenhoef (19) speelt al een tijdje padel bij Padel33. Ze vertelt dat het ideaal is om haar hoofd leeg te maken na een drukke schooldag. "Vaak ga ik op dinsdagavond een potje padellen met vrienden. Je bent lekker aan het sporten én het is gezellig! Vaak gaan we daarna nog even borrelen bij de club", vertelt Suus.

Ben je klaar om de uitdaging aan de gaan? Trommel je vrienden en vriendinnen bij elkaar voor een potje padel

 

Geschreven door: Maartje Willemsen

Waar ga jij padellen in Amersfoort?