Piet Mondriaan heeft sinds kort zijn eigen Outside Escape! En dat is niet zonder reden; in 2022 is het 150 jaar geleden dat deze getalenteerde schilder geboren werd in Amersfoort. Tijdens de Outside Escape sluit jij je voor zo’n twee uur aan bij de Amersfoortse politie. Weet jij de explosieven te ontmantelen voordat Mondriaans’ geboortestad weggevaagd wordt? 

Is het droog vandaag? Trek dan je huisgenoten of vrienden mee naar het centrum van Amersfoort en los het mysterie op! Dit is wat je nodig hebt: een opgeladen mobiele telefoon, een aantal mede-speurneuzen en eventueel pen en papier. Puzzelen maar!

Uitdagende raadsels

Zelf ga ik met een aantal collega’s de uitdaging aan. Als eerste lopen we naar de Amersfoortse Kei, het startpunt van de Outside Escape. Pas wanneer je het eerste raadsel weet op te lossen, krijg je toegang tot de berichtjes van de politiecommissaris - je leidinggevende voor de dag.

Twee jonge vrouwen die naast de Amersfoortse Kei staan en naar een telefoon kijken.
Ik weet nog dat ik in groep 8 de eerste was die het kampmysterie wist op te lossen, maar nu sta ik eerst even achter mijn oren te krabben. Gelukkig zijn mijn collega’s en ik in voor een uitdaging! Op gegeven moment denken we het antwoord te hebben, maar helaas…

We hebben een hint nodig. Die kost ons 1 punt, maar zorgt er wel voor dat de puzzelstukjes langzaam op hun plek vallen. Yes, het antwoord is goed! We krijgen te horen waar het eerste explosief zich bevindt. 

Stad onder water

We weten het explosief binnen no time te ontmantelen, maar de dreiging blijkt groter dan verwacht! De crimineel denkt Mondriaan een plezier te doen door de hele stad onder water te zetten. Waarom denkt hij dat Mondriaan dat gewild zou hebben?

Links straatje van het Mondriaanhuis en rechts twee jonge vrouwen voor het Mondriaanhuis.
Onderweg verzamelen we mondjesmaat meer informatie. We leren nieuwe dingen over Mondriaan en de stad. De raadsels laten ons op een andere manier kijken. We ontdekken hoekjes en details die ons eerder niet opgevallen waren in onze eigen stad.

Sla de handen ineen

Onderweg passeer je 11 highlights waar we in Amersfoort trots op zijn. Dit maakt de route extra leuk voor als je (nog) niet zo bekend bent in onze stad. Tip: tijdens de route kom je langs het gezellige plein De Hof. De perfecte plek voor een warm kopje koffie en een lekkere lunch!

Links een foto van de Kamperbinnenpoort en rechts een foto van een man met hond op de Hof.
De escaperoute vraagt om een goede samenwerking, want hij is uitdagend! Erg leuk dus als teambuilding uitje. Of deel je vriendengroep op in teams en kijk wie het mysterie het snelste weet op te lossen. Spannend!

Met wie ga jij de uitdaging aan? 

I’m ready!