Uitgaan in Amersfoort is een hele happening. Zeker als je op stap gaat met Fien Vermeulen. De multimediale duizendpoot kent de stad als haar broekzak en weet precies waar je moet zijn voor lekkere trek, flinke dorst en goede lol. Wij vroegen de presentatrice hoe haar ideale avondje Amersfoort eruitziet.
Tekst: Thijs Tomassen

Zodra Fien over Amersfoort praat, spat het enthousiasme er vanaf. Dit is haar stad. Als nieuwslezeres bij Qmusic en tv-presentatrice bij RTL en SBS is haar agenda behoorlijk vol, maar gelukkig ziet ze regelmatig kans om met vrienden in de Keistad op stap te gaan. Of iedereen de oud-deelneemster van Expeditie Robinson kan bijbenen, is een ander verhaal…

Effe inkomen

Fien heeft energie voor tien wanneer ze uitgaat. “Als ik écht ga stappen, dan begin ik ‘s middags al met borrelen. Bijvoorbeeld in het Krankeledenplantsoen, de biertuin achter Long John’s Pub, Boothill Saloon en Charlie’s Burger 33. Long John’s Pub voelt voor mij als een tweede huiskamer. Ze schenken er glutenvrij bier en daar ben ik met mijn glutenallergie heel blij mee. Bij Charlie’s kan ik vervolgens een hamburger op een glutenvrij broodje halen.”

De namiddag brengt Fien door bij Stadscafé aan het Lieve Vrouwekerkhof. “Hun huisgemaakte limonades raad ik aan. Als ik wil inkomen voor de avond doe ik daar een beetje wodka doorheen, haha!


Bron: Instagram Fien Vermeulen

Geheime cocktailbar

Fien heeft de smaak te pakken. “Pallas aan de Krommestraat was voor mij een grote verrassing. Daar schenken ze ongelooflijk lekkere cocktails. Vraag eigenaar Kostas vooral om tips. Ik dronk laatst de Zombie-cocktail… Holy shit! Het was een van de lekkerste die ik ooit heb gedronken.”

In één adem gaat ze door: “Over cocktails gesproken: bij restaurant WestSingel zit een geheime cocktailbar. Superleuke sfeer met een jarentwintigvibe!”

Tijd om te dansen

“Miles is altijd goed. Zeker op vrijdagavond, want dan hebben ze livemuziek. Overigens ga ik voor livemuziek ook naar De Noot in Hoogland. Een beetje uit de route, maar heel gezellig. Tijdens hele gekke avonden ga ik na de Miles door naar café Thuis voor karaoke. Daarna naar Jackson om de avond goed af te sluiten. Er is een vette dansvloer met allemaal lampjes, alsof je in de eighties bent.”

Toptip

Fien kan oneindig over Amersfoort praten, maar eindigt haar verhaal met een gouden tip: “Maak er een tourtje van! Wat Amersfoort de leukste stad van Nederland maakt, zijn de mensen. Er is hier een verbinding die ik nergens anders ken. Op de kaart lijkt het centrum misschien klein, maar als je er een tourtje van maakt heb je echt een topdag. Sterker nog: een dag is niet genoeg, maak er een weekend van!”