Studio Soetra is een nieuwe yoga studio in het hartje van Amersfoort. In hun prachtige pand op de Appelmarkt kun je vanaf nu de drukte van de stad even ontvluchten. Wil jij graag meer contact met je lichaam en meer balans in je leven? De yogalessen van Charlotte en Michelle brengen je verder op het pad van bewustwording. Liever in volledige overgave tot ontspanning komen? Dan kun je ook een massage boeken bij Michelle. 

Het eerste wat me opvalt als ik de studio binnenstap, is de lekkere, lieflijke geur die de ruimte vult. We krijgen een warm ontvangst van Charlotte, een van de twee eigenaressen van Studio Soetra. Ze neemt ons mee naar de bovenverdieping, waar zich een keukentje en rusthoek bevinden. 

De ruimte doet warm en oosters aan, dankzij natuurlijke materialen, aardse kleuren en kosmische kunstwerken aan de muren. Terwijl Charlotte alvast thee zet voor de groep, vertelt ze over haar passie voor yoga. Ze geeft onder andere een yogavorm genaamd Hatha, waar ik zo ook aan mee ga doen. Daarnaast kun je lessen volgen in Hatha Alignment, Hatha Flow, Yin Yoga, Lu Jong en Restorative Yoga.

 

Terug in het moment

Weer beneden zie ik dat alles al klaar ligt. Bij ieder yogamatje ligt een yogakussentje, schapenvachtje, dekentje, twee blokjes en verzwaarde lap stof. Ik ben gelijk nieuwsgierig waar we dit allemaal voor gaan gebruiken! Iedereen neemt plaats op het yogakussentje om te beginnen met een ontspanningsoefening. Onder begeleiding van Charlotte focus ik me op mijn ademhaling en maak ik bewust contact met mijn lichaam en alles wat zich daarin afspeelt. Ik keer helemaal terug in het nu. En de echte les moet nog beginnen! 

Balans tussen Yin & Yang

Na deze oefening neemt Charlotte ons mee in de filosofie achter Hatha Yoga. In Hatha Yoga komen de mannelijke energie, Yang, en de vrouwelijke energie, Yin, samen. Dat is te merken aan de manier waarop de les zich opbouwt. We beginnen met zachte, maar krachtige houdingen dicht bij de grond en werken langzaam toe naar een aantal staande krijgershoudingen.

Hoe goed is jouw balans?

Dankzij de bewustzijnsoefening aan het begin, ben ik met mijn volle aandacht bij de verschillende houdingen. En gelukkig maar, want je hebt hier letterlijk balans voor nodig! En concentratie. De les bestaat uit een mooie combinatie van uitdaging, ontspanning en inspanning. De blokjes gebruiken we hier en daar om onze houding te verbeteren of een oefening makkelijker te maken.

We sluiten de sessie af, liggend op de matjes. Charlotte legt de verzwaarde lap stof over onze ogen heen en de blokjes ter ondersteuning onder onze benen. Ik voel me ontspannen en energiek tegelijkertijd. We praten na met een smaakvol kopje thee. Wat een heerlijk zen begin van de dag!

Breathwork, cacao ceremonies en meer!

Ook leuk: naast yogalessen kun je massages en inspirerende workshops volgen bij een van de (gast)docenten. Zo heb ik zelf altijd al eens een ademworkshop en cacao ceremonie willen volgen! Studio Soetra is een fijne, veilige en vooral inspirerende plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke cultuur van yoga.

Ontdek het zelf!