Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Radiodj’s  Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen draaien voor 3FM Serious Request de hele week verzoekplaten om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Om onze aanstaande logées beter te leren kennen, legden wij hen wat pittige stellingen voor.

Het Glazen Huis moet altijd in Amersfoort staan!

Barend: “De Nieuwe Stad is er de ideale locatie voor, maar het is juist gaaf dat we ook op andere plekken komen. Wat mij vooral blij maakt, is dat het Glazen Huis dit jaar in volle glorie in Amersfoort lijkt te kunnen staan. Dat was vorig jaar wel anders.”

Sophie: “Nee, het concept moet door heel Nederland blijven. Wel vind ik het extra leuk om in deze editie te zitten. Ik heb een jaar in Amersfoort gewoond en ben sindsdien verliefd op deze stad. Het centrum is supergezellig en zit boordevol goeie restaurants en kroegen!”

Het Vergeten Kind is de beste stichting om voor in actie te komen.

Rob: “Het is in ieder geval een heel goed doel. Je gunt het niemand om op te groeien in een onveilige thuissituatie. Het Vergeten Kind laat deze kinderen zich weer even kind voelen en dat is heel veel waard. Ik ben blij om hier met heel Nederland voor in actie te komen.”

Sophie: “Je kan een stichting of initiatief moeilijk tot de beste verklaren. We hebben veel met vrijwilligers gesproken en met mensen die zelf niet veilig of liefdevol zijn opgegroeid. In Nederland zijn er honderdduizend kinderen waar dat scenario voor geldt. Ik voel me vereerd om in actie te komen voor een stichting die deze kinderen helpt.”

Ik ga mijn eigen bed het meeste missen.

Rob: “Eens! Zowel mijn bed als goede nachtrust. Daar liep ik vorig jaar in Het Glazen Huis ook tegenaan. Ik word nogal melig en recalcitrant van weinig slaap. Dat kan wel voor mooie radio zorgen.”

Sophie: “Ik ga mijn kat Findus het meeste missen.”

Barend: “Mijn vriendin en twee boys ga ik sowieso onwijs missen. Wij wonen in Hooglanderveen dus gelukkig zijn ze altijd in de buurt.”

De beste manier om geld in te zamelen is door je spaarrekening te plunderen.

Barend: “Alleen als je het kan missen! Het idee achter 3FM Serious Request is natuurlijk wel om geld in te zamelen voor het goede doel. Of jouw donatie dan is verkregen door statiegeld in te zamelen, koekjes te bakken of een pinpas te trekken; het belangrijkste is dat jij langskomt om een bedrag te doneren en een plaat aan te vragen!”

Het idee om alleen maar kerstliedjes te draaien maakt me bang.

Rob: “Het is de week voor kerst dus kom maar door! Het blijft jouw donatie, maar af en toe kunnen de dj’s in Het Glazen Huis wel wat extra pit gebruiken. Dan gaat ‘Fryslân Bop’ van Joost wel echt als een trein!

Barend: “Elke aanvraag is een donatie dus dat maakt zeker niet bang! Van mij mag je altijd ‘Driving Home For Christmas’ van Chris Rea aanvragen. De non-kerstliedjes die mij blij maken zijn ‘Black & Gold’ van Sam Sparro en elk nummer van mijn favoriete rapper Kevin.

Sophie: “Ik heb alle vertrouwen in de muzieksmaak van de 3FM-luisteraars en de bezoekers. Ik verwacht wat meer dan uitsluitend kerstliedjes. Mij maak je altijd blij met Massive Attack, Wham!, ‘Porcelain’ van Moby en ‘Step Right Up’ van Jamai!

Bekijk hoe je in actie komt voor Het Vergeten Kind op www.npo3fm.nl/kominactie