Ontdek de meest fotogenieke stad

Tijd voor Amersfoort zit vol met tips die alleen de locals kennen – van de meest schilderachtige plekjes tot de food hotspots en meer! Wij vertellen je waar je alle parels vindt, zowel verborgen als in het zicht. Op zoek naar pas geopende winkels, restaurants en koffiebarretjes? We got you! De gaafste feestjes en evenementen? Wij vertellen je wat er te doen is in Amersfoort!
 

   

Amersfoort Is uitgeroepen tot 'Beste stad van Europa'

Amersfoorters gefeliciteerd! We zijn verkozen tot de beste stad van Europa! Hier zijn we natuurlijk supertrots op! De jury van de Academy of Urbanism roemt de stad om haar unieke erfgoed.

Lees verder
Ontdek waarom wij de beste zijn

DIt Is er te doen in Amersfoort

 • BEZIENSWAARDIGHEDEN

  Van highlights als de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren tot aan de Muurhuizen. Dit mag je niet missen! 

  BEZIENSWAARDIGHEDEN
 • BEZOEK EEN MUSEUM

  Industriële poëzie in een innovatieve microstad. Let's go! 

  BEZOEK EEN MUSEUM
 • RESTAURANTS WAAR JE GOED ZIT

  Bij Dolle Diva met honderd kroonluchters, Vietnamees bij Ninh Binh of luxe bij De Saffraan? Wij hebben dé tips

  RESTAURANTS WAAR JE GOED ZIT
 • SHOP DE PERFECTE LOOK!

  Ontdek het winkelaanbod van Amersfoort. Of je nu wil homeshoppen of op kledingjacht gaat. 

  SHOP DE PERFECTE LOOK!
 • PISSENDE IJSBEER

  Een metershoge ‘pissende ijsbeer’ die zijn behoefte doet in een Amersfoortse gracht.

  PISSENDE IJSBEER
 • OOGAPPELS WANDELROUTE

  Amersfoort is het decor van de serie Oogappels.

  OOGAPPELS WANDELROUTE

De leukste cadeaus voor de feestdagen

Op zoek naar de leukste cadeaus voor de feestdagen? Op onze Shop Amersfoort pagina vind je de leukste cadeaus, gerelateerd aan onze keistad! Van de geur van Amersfoort tot een Lieve Vrouwetoren lamp. Zo haal jij een uniek stukje Amersfoort in huis. 

Lees verder
Onze favo's!

HIER WIL JE SLAPEN

UITagenda - Hier weet jij het als eerste

Over Amersfoort

De geschiedenis van Amersfoort gaat ver terug. Ben je benieuwd naar de historie van de Lieve Vrouwetoren, de functie van De Koppelpoort, Johan van Oldebarneveldt, Piet Mondriaan of wil je meer weten over Amersfoort als garnizoenstad?

Wij hebben een artikel gemaakt met alles over de geschiedenis van Amersfoort. Pak er een biertje van De Drie Ringen bij en dompel je onder in de lange geschiedenis van Amersfoort.

Lees verder
Lees meer

Nog NIET OVERTUIGD? - Vraag het aan meer dan 25.000 Instagram fans

 

 

Altijd op de hoogte en meedoen aan winacties?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Tijd voor Amersfoort deelt de laatste updates over nieuwe winkels, festivals, exposities, winacties en foodhotspots.
Meer dan 16.000 Amersfoort-fans gingen je voor.

Amersfoort

De stad Amersfoort bezoeken is alsof je jezelf even in de Middeleeuwen bevindt. Met het historische centrum van Amersfoort dwaal je door oude straatjes en prachtige oude grachten. De binnenstad van Amersfoort biedt je de perfecte combinatie van gebouwen met geschiedenis tot bouwwerken met een moderne uitstraling. Amersfoort leent zich perfect voor een dagje uit of een weekendje weg. Ga shoppen in pittoreske straatjes, bezoek Dierenpark Amersfoort, ontdek de historie met het geboortehuis van Piet Mondriaan of Kamp Amersfoort en sluit de dag af bij een van de vele top restaurants of bars.
 

Winkelen in Amersfoort

Winkels in Amersfoort hebben we genoeg! In het centrum hebben we de grote bekende merken tot de mooie boetiekjes in historische straatjes. Dus shoppen in Amersfoort is voor iedereen. Van winkelstraat de Langestraat met de bekende grote winkels tot de Krommestraat met unieke boetiekjes voor die leuke zeldzame vondsten.
 

Bezienswaardigheden in Amersfoort

Amersfoort heeft genoeg om te zien! Beklim de 346 treden van de Lieve Vrouwetoren en kijk uit over de stad. Ga het water op en boek een rondvaart door de grachten met de Waterlijn of ga met een stadsgids op pad en ontdek wat de meeste mensen niet zien. Daarnaast hebben we ook toeristische attracties als Dierenpark Amersfoort, het treintje waarmee je door de stad kan rijden of het verkennen van de stad met een fiets of elektrische scooter. Voor meer informatie over de oorlog kan je langs bij Kamp Amersfoort, het Cavaleriemuseum of Nationaal Militair Museum Soesterberg.
 

Musea in Amersfoort

Een museum bezoeken in Amersfoort is zeker iets wat je moet doen! Wat dacht je van het Mondriaanhuis wat gevestigd is in het geboortehuis van Piet Mondriaan of Museum Flehite met wisselende tentoonstellingen en kunst. Daarnaast hebben we in Amersfoort ook Kunsthal KAdE met tentoonstellingen die allerlei kanten op kunnen gaan. Van modern tot klassiek. Ben je meer van beeldcultuur of fotografie dan is Het Rietveldpaviljoen iets voor jou! Het gebouw is ontworpen door Rietveld zelf.

Amersfoort heeft als stad ook een militair verleden. Dat zie je terug in verschillende musea als Kamp Amersfoort, Cavaleriemuseum of het Nationaal Militair Museum in Soesterberg aan de rand van Amersfoort.